Που θα "ξεφυτρώσουν" τα open mall - Οι...διευθύνσεις ανά πόλη

Που θα "ξεφυτρώσουν" τα open mall - Οι...διευθύνσεις ανά πόλη
Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν τα ανοιχτά εμπορικά κέντρα ή αλλιώς τα open mall στις μεγάλες πόλεις της χώρας.


Ηδη οι περισσότεροι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας όπου θα λειτουργήσουν πιλοτικά τα εν λόγω εμπορικά κέντρα, έχουν ετοιμάσει τους φακέλους προκειμένου να τους καταθέσουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Τα Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα που θα δημιουργηθούν θα βασίζονται στη συμμετοχή των επιχειρήσεων μιας περιοχής (μελών των οικείων εμπορικών ή επαγγελματικών συλλόγων), σε ενέργειες/ δραστηριότητες στο πλαίσιο μιας ενιαίας πολιτικής ανάδειξης του εμπορικού κέντρου και εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Επίσης σημειώνεται ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε καθεμία πρόταση των δικαιούχων εμπορικών συλλόγων δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 50.
Ηδη αρκετοί δήμοι έχουν προχωρήσει στην χωροθέτηση των χώρων και ετοιμάζουν τα πρώτα σχέδια


Αθήνα
Το open mall της ΑΘήνας θα περικλείεται από τις οδούς Χ. Τρικούπη – Σόλωνος – Κάνιγγος – Βερανζέρου – Πατησίων-Πανεπιστημίου.
Μάλιστα ο εμπορικός σύλλογος της Αθήνας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο της Αθήνας το οποίο αφορά κοινές ενέργειες σε θέματα ασφάλειας, προβολής, τουρισμού και πολιτισμού με σκοπό την αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής.

Θεσσαλονίκη

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η δημιουργία ενός open mall στην "καρδιά" της Θεσσαλονίκης, καθώς ο κεντρικός Δήμος είναι έτοιμος να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Εμπορικό Σύλλογο.
Το open mall οριοθετείται εντός της περιοχής που περικλείεται από τη Λεωφόρο Νίκης, την Παύλου Μελά, την Μητροπόλεως και την Αριστοτέλους και έχει ως στόχο να τονωθεί η εμπορική κίνηση στο ιστορικό κέντρο. Σύμφωνα με το εγχείρημα, οι επιχειρήσεις θα οργανωθούν σε μια κοινή βάση, θα λειτουργούν με μια ενιαία πολιτική, ενώ η δημοτική αρχή θα συνδράμει σε θέματα σήμανσης του χώρου, καθαρισμού και φωτισμού.


Λάρισα


Πολύ σύντομα, ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου της παραδοσιακού ιστού της αγοράς της Λάρισας, ένα τμήμα 1000 τ.μ., θα μεταμορφωθεί σε «open mall». Σε ένα ανοικτό εμπορικό κέντρο δηλαδή με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς και στην επανεδραίωσή της ως ελκυστικός προορισμός για αγορές…
Ο φάκελος με τις προτάσεις ετοιμάζεται και σύντομα θα κατατεθεί στο Υπ. Ανάπτυξης προκειμένου να λάβει το πράσινο φώς για τη λειτουργία του «open mall».

Πάτρα

Κλιμακώνεται η κινητοποίηση των συλλογικών φορέων ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις στο φιλόδοξο Open Mall της Πάτρας. Το Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο της πόλης θα εκτείνεται από την οδό Αγίου Ανδρέου έως την Αλ. Υψηλάντου και από το ύψος της Τσαμαδού έως τη Ζαϊμη, ως οργανωμένο τετράγωνο shopping. Oσοι πηγαίνετε σε πρωτεύουσες του εξωτερικού με φημισμένη αγορά, θα γνωρίζετε τέτοιες οριοθετημένες περιοχές κατανάλωσης, με «χάρτες» ανεύρεσης μαγαζιών, πληροφορίες, παροχές και εκδηλώσεις.