Στο ΟΠΑΠ οι κουλοχέρηδες, στο δημόσιο τα 935 εκατ. ευρώ

Στο ΟΠΑΠ οι κουλοχέρηδες, στο δημόσιο τα 935 εκατ. ευρώ
Αποδέχθηκε τελικά χθες η ΟΠΑΠ ΑΕ τις προτάσεις του Ελληνικού Δημοσίου για την επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης αποκλειστικής οργάνωσης και λειτουργίας των 11 παιχνιδιών της, καθώς, επίσης, και της απόκτησης της άδειας για την εγκατάσταση και λειτουργία των 35.000 παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα.

Απομένει η οριστικοποίηση επί μέρους όρων των προς υπογραφή συμβάσεων.

Η απόφαση του Δ.Σ. τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα συγκληθεί μετά από πρόσκληση η οποία θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, οι οικονομικές συμφωνίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις-συζητήσεις μεταξύ της τριμελούς επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. και της ΟΠΑΠ Α.Ε., έχουν ως εξής:

Ως προς την επέκταση της υφιστάμενης από 15.12.2000 σύμβασης παραχώρησης:

Δεκαετής επέκταση από 12/10/2020 έως 12/10/2030 της σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος της ΟΠΑΠ Α.Ε. διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας των 11 παιχνιδιών (Τζόκερ, Λόττο, Πρότο, Προπογκόλ, Αριθμολαχείο 5 από 35, Κίνο, Σούπερ 3, Σούπερ 4, Μπίνγκο Λόττο και Στοίχημα/προκαθορισμένης ή μη απόδοσης).

Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 375 εκατ. ευρώ και επιπλέον – και μόνο για το διάστημα της επιπλέον 10ετίας – ποσοστό τέλους 5% υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου προμήθεια επί του μικτού κέρδους των ανωτέρω παιχνιδιών.

Ως προς την άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα:

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση της άδειας εγκατάστασης και εκμετάλλευσης των 35.000 παιγνιομηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 560 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 473.975 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ενώ τα υπόλοιπα 86.025 εκατ. ευρώ 24 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της άδειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ