Ο. Κεφαλογιάννη: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον τουριστικό κλάδο

  Ο. Κεφαλογιάννη: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον τουριστικό κλάδο
Στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στον τουριστικό κλάδο με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, αναφέρθηκε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Όπως σημείωσε η υπουργός Τουρισμού, με το νέο σχέδιο νόμου επιδιώκονται η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου και του ΕΟΤ, η απλοποίηση των διαδικασιών για τα τουριστικά καταλύματα και η εύρυθμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Η κ. Κεφαλογιάννη εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που επιχειρούνται, επισημαίνοντας ότι επανακαθορίζεται η χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας για όλα τα τουριστικά καταλύματα, ενώ προβλέπονται ρυθμίσεις για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας και τις τουριστικές υποδομές. Για την αναβάθμιση του ΕΟΤ υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Οργανισμού. Να λειτουργήσει με τους όρους που απαιτεί η παγκόσμια τουριστική αγορά. Να είναι ευέλικτος, ώστε να μπορεί να συνεργάζεται χωρίς προβλήματα για το καλό της τουριστικής αγοράς με τον ιδιωτικό τομέα. Πάνω από όλα, να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να σέβεται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων».
Επίσης, η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε τις καινοτόμες παρεμβάσεις που γίνονται στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, τον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό και τον οινοτουρισμό. Τέλος, στο πλαίσιο της Γ.Σ. συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας η κ. Κεφαλογιάννη ανακοίνωσε τη συνεργασία του υπουργείου και του Επιμελητηρίου για την ενεργοποίηση του Δορυφόρου Λογαριασμού, που παρέχει ακριβή στοιχεία σχετικά με τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και αποσκοπεί στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση της τουριστικής πολιτικής μέσω ροής στατιστικών δεδομένων.