Πάρτι… κορυφής στο Καστελόριζο

Πάρτι… κορυφής στο Καστελόριζο
Στον απόηχο του πάρτι της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα στον Σκορπιό και πριν καλά - καλά σβήσουν τα φώτα των διεθνών Μέσων, ένα άλλο μεγάλο πάρτι στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, τραβάει ήδη τα βλέμματα του διεθνούς jet set!

της ΜΑΤΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
[email protected],

Το πανέμορφο ακριτικό νησί αναμένεται να γίνει χώρος συνάντησης των ισχυρότερων ανθρώπων του πλανήτη που θα προσέλθουν με σκοπό να ευχηθούν στον ομογενή Άντριου Λίβερη, με αφορμή τα γενέθλια του. Ο Ελληνικής καταγωγής εκατομμυριούχος, θα γιορτάσει τα 60 του χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το ακριτικό Καστελόριζο, με καλεσμένους ουκ ολίγους επιφανείς παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής από 25 χώρες.

Για τους κατοίκους του νησιού η άφιξη του κ. Λίβερη δεν είναι κάτι που τους προκαλεί εντύπωση αφού η παρουσία του στο Καστελόριζο είναι πολύ συχνή. Φτάνοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο ισχυρός άνδρας γίνεται αμέσως ένας απλός κάτοικος όπως όλοι. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως οι περισσότεροι στο νησί έχουν πιει μαζί του ένα καφέ ή ένα ούζο. "Είναι πολύ απλός και προσιτός. Δεν έχει κόμπλεξ και μιλάει σε όλους μας" είπε στα "Π" κάτοικος του νησιού που έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον κ. Λίβερη! Η επίσκεψη μάλιστα στο Καστελόριζο αλλά και την κοντινή Ρόδο είναι μια ετήσια συνήθεια που δεν αλλάζει τους θερινούς μήνες, απολαμβάνοντας όσο περισσότερο μπορεί τον ήλιο, το φαγητό και την ζεστασιά των συμπατριωτών του.

Η παρουσία του Άντριου Λίβερη στο νησί δεν περιορίζεται στα όρια ενός απλού τουρίστα. Ο «Έλληνας των τριών ηπείρων», όπως τον αποκαλούν χαρακτηριστικά, αποδεικνύει την αγάπη του για τον τόπο του και έμπρακτα με διάφορα μικρά αλλά και μεγαλύτερα έργα. «Έχει βοηθήσει να φτιαχτούν πλατείες και κάποιοι δρόμοι ενώ τώρα επιθυμεί να βοηθήσει στην αναστήλωση τουρκικών χαμάμ και των μισογκρεμισμένων ανεμόμυλων που είναι από τα γνωστότερα αξιοθέατα του νησιού» δηλώνει στα "Π" ο κύριος Αχλαδιώτης.

Η ΙΔΕΑ. Στο πιο πρόσφατο ταξίδι του, στις αρχές του Ιουνίου, ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, εκμυστηρεύτηκε στους κατοίκους την πρόθεση του να γιορτάσει τα εξηκοστά γενέθλια του με ένα μεγάλο πάρτι στο ακριτικό νησί. Χωρίς να ζητήσει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση και επιμένοντας πως δεν θέλει να αλλάξει την καθημερινότητα των κατοίκων, οι Αρχές του νησιού αποδέχτηκαν με χαρά την ιδέα του και διαβεβαίωσαν πως το μέρος μπορεί να ανταποκριθεί άψογα στις απαιτήσεις και στο ειδικό βάρος μιας τέτοιας συνάντησης, που θα τραβήξει τα φώτα διεθνώς. Οι άνθρωποι του νησιού, που αναγνωρίζουν την μεγάλη προβολή που πρόκειται να δεχτεί και ο τόπος τους, βρίσκονται το πυρετό των προετοιμασιών για το πάρτι, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο στο σπίτι του Άντριου Λίβερη στο λιμάνι, στη συνοικία Μανδράκι. Φροντίζουν ιδιαίτερα την εικόνα και την καθαριότητα του νησιού και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ώστε να εξασφαλιστεί πλήρης ασφάλεια.

Στο πάρτι γενεθλίων του, που θα γίνει σε λίγες ημέρες, ο κύριος Λίβερη έχει προσκαλέσει τους ηγέτες από 25 χώρες και ανάμεσά τους τον Μπίλ Κλίντον, τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και, βέβαια, τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο τον συνδέει φιλία χρόνων!

«Τα ηχηρά ονόματα που έχουν κληθεί από τον σύμβουλο του Ομπάμα, είτε προσέλθουν στο νησί αυτοπροσώπως είτε στέλνοντας κάποιον αξιωματούχο στην θέση τους αποτελούν τιμή για το Καστελόριζο» θα πει ο κύριος Αχλαδιώτης και θα συμπληρώσει «το νησί μας έχει περίπου 400 κατοίκους. Λίγοι αλλά καλοί. Φημιζόμαστε για την φιλοξενία μας και στόχος μας είναι κάθε ένας επισκέπτης να φεύγει από εδώ ευχαριστημένος και γεμάτος όμορφες εικόνες! Σίγουρα έχουμε ανάγκη και είναι πολύ σημαντική η προβολή του Καστελόριζου μέσα από το πάρτι, θα αυξήσει τον τουρισμό και θα γνωρίσουν τον τόπο μας, Έλληνες και ξένοι. Γι αυτό θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε τους φιλοξενούμενους και εμείς όσο μπορούμε από την μεριά μας» δήλωσε ο κ. Αχλαδιώτης.

Έλληνας τρίτης γενιάς, αποκαλείται «ο Έλληνας των τριών ηπείρων», αφού γεννήθηκε στην Αυστραλία, ζει στην Αμερική αλλά πάνω απ' όλα αισθάνεται Έλληνας. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έρχεται συχνά στην Ελλάδα και επισκέπτεται, βέβαια, τόσο το Καστελόριζο όσο και τη Ρόδο, όπου διαμένουν συγγενείς του. Ο Λίβερης γεννήθηκε στο Ντάργουιν της Αυστραλίας και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπαν, λαμβάνοντας πτυχίο χημικού μηχανικού. Εκτός από πρόεδρος της Dow Chemical είναι μέλος στο ΔΣ της ΙΒΜ, καθώς και πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ενώσεων Χημικών, αντιπρόεδρος του Business Council και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Business Roundtable. Ο Λίβερης είναι, επιπλέον, μεταξύ άλλων, μέλος του US-India CEO Forum, του Peterson Institute for International Economics, της American Australian Association, καθώς και επίτροπος (trustee) του Πανεπιστημίου Ταφτς.

Ο Άντριου Λίβερης από το 2004 ηγείται ενός παγκόσμιου βιομηχανικού κολοσσού και μαζί με άλλους τέσσερις διακεκριμένους επιχειρηματίες, είναι ιδρυτής του «Hellenic Initiative», μιας πρωτοβουλίας με σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας και τη βελτίωση της εικόνας της σε διεθνές επίπεδο. Το 2012 για την προώθηση του ίδιου σκοπού βρέθηκε στην Αθήνα με τον Μπιλ Κλίντον. Πέρυσι τιμήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά σε τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης ως διακεκριμένη ελληνική προσωπικότητα, μαζί με άλλους Έλληνες διεθνούς βεληνεκούς, και προς τιμήν των βραβευμένων τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, τα οποία θα κυκλοφορούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Λίβερης κατοικεί κατά βάση στο Μίντλαντ του Μίσιγκαν και με τη σύζυγό του Paula έχουν τρία ενήλικα παιδιά.

ΠΗΓΗ: Από την εφημερίδα τα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν σήμερα σε όλα τα περίπτερα της χώρας με σούπερ αποκαλύψεις και προσφορές