Χρέη 12 εκατ. δολ. είχε το ζεύγος Κλίντον στην προεδρική θητεία

Χρέη 12 εκατ. δολ. είχε το ζεύγος Κλίντον στην προεδρική θητεία
Η αποκάλυψη προκάλεσε σαρκαστικά σχόλια καθώς οι Κλίντον έχουν στην κατοχή τους σήμερα δύο σπίτια, η αξία των οποίων εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια, ενώ πληρώνονται με αμοιβές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για τις ομιλίες τους σε ολόκληρη τη χώρα.

H Χίλαρι Κλίντον αποκάλυψε σήμερα ότι ο σύζυγός της, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, είχε συγκεντρώσει χρέη ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος της θητείας του στο Λευκό Οίκο, ενώ υπογράμμισε ότι αν και η ζωή τους ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη πολλών Αμερικανών, είχαν επίσης αντιμετωπίσει «τα ίδια προβλήματα με πολλούς ανθρώπους».

«Είχαμε συγκεντρώσει οφειλές περίπου 12 εκατομμυρίων δολαρίων» δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, τη στιγμή που το νέο της βιβλίο έχει κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ. «Χρειάστηκε να εργαστούμε πραγματικά σκληρά. Ήμουν στη Γερουσία, εγώ δε μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στο σύζυγό μου, που πάντα εργαζόταν σκληρά από τότε που γεννήθηκε, φτωχός».

Το προεδρικό ζεύγος χρειάστηκε να χρεωθεί για να πληρώσει κυρίως τις αμοιβές των δικηγόρων που είχαν αναλάβει την υπόθεση Μόνικα Λουίνσκι, η οποία είχε αμαυρώσει τη δεύτερη θητεία του Μπιλ Κλίντον (1997- 2001). Σε μια συνέντευξη στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο χθες, η Χίλαρι Κλίντον είχε δηλώσει ότι ο σύντροφός της δεν ήταν "μόνο άφραγκος αλλά και χρεωμένος» όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο το 2001.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ