Λύτρα-μαμούθ ζητούν οι χάκερ που «κλείδωσαν» χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο

Λύτρα-μαμούθ ζητούν οι χάκερ που «κλείδωσαν» χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο

Το κακόβουλο λογισμικό διοχετεύτηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Kaseya που παρέχει υπηρεσίες πληροφορικής σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο

Λύτρα 70 εκατ. δολαρίων ζητούν οι χάκερ που εξαπέλυσαν μια μεγάλη και επιτυχημένη επίθεση την Παρασκευή χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware.

Το λογισμικό διοχετεύτηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Kaseya που παρέχει υπηρεσίες πληροφορικής σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη προσβληθεί και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Στα θύματα περιλαμβάνεται και μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Σουηδίας με περισσότερα από 800 καταστήματα.

Χιλιάδες επιχειρήσεις σε Βρετανία, Καναδά, ΗΠΑ, Νότια Αφρική, Γερμανία, Ισπανία και Αργεντινή φέρονται να έχουν επηρεαστεί, καθώς οι υπολογιστές τους έχουν “κλειδώσει” από το ransomware.

Η ομάδα των Ρώσων χάκερ REvil, που φέρεται να οργάνωσε την επίθεση, ζητά λύτρα 70 εκατ. δολαρίων για να απελευθερώσει τους μολυσμένους υπολογιστές ώστε αυτοί να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ