Το δορυφορικό Internet της Starlink έρχεται το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Το δορυφορικό Internet της Starlink έρχεται το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Η ημέρα που η χώρα μας θα καλύπτεται από το δορυφορικό δίκτυο Starlink της SpaceX (που ανήκει στον εκκεντρικό επιχειρηματία Elon Musk) δεν είναι πολύ κοντά ούτε όμως και πολύ μακριά και η εταιρεία ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για συνδρομές και από την Ελλάδα.

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενες εκτιμήσεις η ίδια η εταιρεία αναφέρει πως θα ξεκινήσει παροχή δορυφορικού Internet στην περιοχή μας στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 και οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις προσδιορίζουν τις αρχές του 4ου τετραμήνου (δηλαδή το φθινόπωρο) ως την πιο πιθανή περίοδο,.

Το Starlink, στην παρούσα φάση, υποστηρίζει ταχύτητες downloading που κυμαίνονται μεταξύ 50 και 150 Mbps με τις περισσότερες αναφορές να κάνουν λόγο για τριψήφια ταχύτητα. Η SpaceX υπόσχεται σαφώς μεγαλύτερες ταχύτητες όσο θα πληθαίνουν οι δορυφόροι που θέτει σε τροχιά. Σήμερα η εταιρεία έχει εγκαταστήσει γύρω στους 1.100 και μέσα στο έτος φιλοδοξεί να τους έχει δεκαπλασιάσει.

Πόσο κοστίζει όμως η συνδρομή στην Starlink; Ο εξοπλισμός, δηλαδή το δορυφορικό πιάτο και τα υπόλοιπα εξαρτήματα κοστίζουν 499 ευρώ, η συνδρομή για την υπηρεσία κοστίζει 99 ευρώ τον μήνα και σε αυτά θα πρέπει να προσθέσετε και άλλα 61 ευρώ για μεταφορικά έξοδα. Δηλαδή με 559 ευρώ είστε έτοιμοι. Βεβαίως είναι ακριβό και βεβαίως εκείνοι που δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στο διαδίκτυο με άλλον τρόπο μπορεί να το σκεφτούν σοβαρά, ενδεχομένως να σκεφτούν και το ενδεχόμενο μίας συνεργασίας με τον γείτονά τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ