Η ελληνική ανεμογεννήτρια της EUNICE στην έκθεση HUSUM WIND στη Γερμανία

Η ελληνική ανεμογεννήτρια της EUNICE στην έκθεση HUSUM WIND στη Γερμανία

Το πρωτότυπο της ανεμογεννήτριας, βρίσκεται εγκατεστημένο στη Γερμανία

Η ελληνική ανεμογεννήτρια "EW16 Θέτις" που κατασκευάζεται από τη EUNICE WIND, σε ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής, στη Μάνδρα Αττικής θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης «HUSUM WIND 2019», μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου της αιολικής ενέργειας που πραγματοποιείται στη Γερμανία από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Το πρωτότυπο της ανεμογεννήτριας, βρίσκεται εγκατεστημένο στη Γερμανία, κοντά στη Β. Θάλασσα και λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο ελληνογερμανικής τεχνολογικής σύμπραξης. Η EW16 θέτις απευθύνεται σε μικρής και μεσαίας κλίμακας αιολικά συστήματα, μικρο-δίκτυα αλλά και σε έξυπνα δίκτυα (Smart Grids).

Στην ίδια έκθεση θα παρουσιαστεί το σύστημα S4S (STORAGE FOR SUSTAINABILITY, SMART GRID, SOLUTIONS, SECURITY) της EUNICE που εφαρμόζεται ήδη στο νησί της Τήλου και εξασφαλίζει αδιάλειπτη τροφοδοσία με έξυπνη διαχείριση της ενέργειας εφαρμόζοντας μετεωρολογικά, τεχνικά, δεδομένα Παραγωγής, Φόρτισης, Αποθήκευσης και Λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο.

Ο Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP κ. Γιώργος Ι. Καλαβρουζιώτης δήλωσε για την παρουσία του Ομίλου ΕΕG στην έκθεση "HUSUM WIND 2019:

«Συνεργαζόμαστε για να προάγουμε την ενεργειακή αυτονομία και ανεξαρτησία μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της παραγωγής και αποθήκευσης πράσινης ενέργειας και των προηγμένων τεχνολογιών, με απώτερο σκοπό ο ήλιος και ο άνεμος να αποτελούν δημόσια αγαθά και οι πολίτες να έχουν την ελευθερία - και την απαραίτητη υποστήριξη - να παράγουν, να διαχειρίζονται και να ανταλλάσσουν καθαρή ενέργεια».