Νέα εφαρμογή του facebook σε ειδοποιεί όταν κάποιος πλαστογραφεί το προφίλ σου

Νέα εφαρμογή του facebook σε ειδοποιεί όταν κάποιος πλαστογραφεί το προφίλ σου
Το Facebook δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο, το οποίο έχει στόχο να προστατέψει τους χρήστες του από άτομα που παριστάνουν ότι είναι οι ίδιοι. Πιο συγκεκριμένα, θα ειδοποιεί όταν κάποιος χρησιμοποιεί το όνομά σου και την φωτογραφία προφίλ σου, παριστάμενος ότι είσαι εσύ ο ίδιος.

Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε δει να κυκλοφορούν άπειρα ψεύτικα προφίλ γνωστών ονομάτων από τον χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου, τον αθλητισμό, αλλά και απλών χρηστών.

Όταν λοιπόν το νέο εργαλείο του Facebook εντοπίσει κάποιο ύποπτο προφίλ, τότε έρχεται μια ειδοποίηση που σας καλεί να επιβεβαιώσετε αν πρόκειται για ψεύτικο προφίλ, ή αν είναι απλή συνωνυμία. Το Facebook δοκιμάζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό από τον Νοέμβριο και είναι διαθέσιμο στο 75% των χρηστών του παγκοσμίως και σύντομα θα διατεθεί σε όλους.

Η διαδικασία της ενημέρωσης των χρηστών είναι αυτοματοποιημένη, όμως τα εν λόγω προφίλ έχουν ελεγχθεί πρώτα από την ομάδα του Facebook.

Η πλαστοπροσωπία δεν είναι ένα πρόβλημα αποκλειστικά του Facebook αλλά ένα φαινόμενο του διαδικτύου που αποτελεί πηγή παρενόχλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ