Ξεχάστε το 4G ...έρχεται το 5G

Ξεχάστε το 4G ...έρχεται το 5G
Μέχρι το 2021 150 εκατομμύρια χρήστες κινητής τηλεφωνίας θα είναι συνδρομητές 5G δικτύων. Τι είναι το 5G και τι περισσότερο παρέχει από το 4G;

Κυκλοφόρησε σήμερα , η τελευταία έκδοση του Mobility Report της Ericsson ( NASDAQ : ERIC ), η οποία παρέχει στοιχεία για το μέλλον των 5G δικτύων .

Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα και ΗΠΑ προβλέπεται να ηγούνται των συνδρομών του πρώτου και πιο γρήγορου 5G δικτύου. Το 5G θα συνδέσει νέους τύπους συσκευών, επιτρέποντας νέες περιπτώσεις χρήσεως, που σχετίζονται με το Internet of Things (IoT), η μετάβαση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων βιομηχανιών και κάθετων αγορών, προς τον ICT μετασχηματισμό.

Η έκθεση , μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις τάσεις στην κινητή τηλεφωνία, αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση στην παρακολούθηση βίντεο από κινητές συσκευές, η οποία οδηγεί σε περίπου έξι φορές υψηλότερο όγκο μεταφοράς δεδομένων, ανά smartphone στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη (2015 έως 2021). Η κινητικότητα δεδομένων στη Βόρεια Αμερική ανά ενεργό smartphone θα αυξηθεί από 3,8 έως 22 GB το μήνα έως το 2021, ενώ στη Δυτική Ευρώπη, η αύξηση αναμένεται από 2 έως 18 GB το μήνα .

Με 20 νέες συνδρομές κινητής τηλεφωνίας να ενεργοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο , η παγκόσμια αύξηση των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας αποτελεί ακόμα μία σαφής ένδειξη της αύξησης της μεταφοράς δεδομένων. Αυτήν τη στιγμή ο αριθμός των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας ισούται με τον αριθμό ανθρώπων στον πλανήτη. Το 2016 θα φτάσουμε τις 4 δις συνδρομές, μόνο στα smartphone .

Ο Rima Qureshi, Senior Vice President & Chief Strategy Officer,της Ericsson , αναφέρει:

“Το 5G είναι κάτι περισσότερο από ταχύτερες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας – θα επιτρέψει νέες δυνατότητες χρήσεως που σχετίζονται με το Internet of Things. Παραδείγματος χάρην, η Ericsson έχει δημιουργήσει μια πρωτότυπη πλατφόρμα δοκιμών για την εφαρμογή 5G λειτουργίες δικτύωσης και ανάλυσης δεδομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς , τα οποία μπορούν να εξοικονομήσουν πόρους, να μειώσουν τη συμφόρηση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο μετασχηματισμός του ΙCT θα γίνει ακόμη πιο κοινός μεταξύ των βιομηχανιών,με το 5G να εξελίσσεται από όραμα σε πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ