Κινητό για άφραγκους από τη Microsoft

Κινητό για άφραγκους από τη Microsoft
Κινητό για οικονομικά αδυνάτους από τη Microsoft η οποία κατασκεύασε ένα τηλέφωνο αξίας μόλις 25 δολαρίων. Το κινητό τηλέφωνο

απευθύνεται στους καταναλωτές σε Ασία και Αφρική και αποτελεί μια προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας να κερδίσει μερίδιο από τη συγκεκριμένη αγορά που είναι τεράστια αλλά και πολλά υποσχόμενη.

Τη Δευτέρα η Microsoft λάνσαρε το Nokia 130, το οποίο κοστίζει 19 ευρώ και περιγράφεται ως «το ιδανικό τηλέφωνο για όσους αγοράζουν πρώτη φορά κινητό ή για όσους ψάχνουν ένα αξιόπιστο δεύτερο κινητό πέρα από το smartphone που ήδη έχουν».
Το κινητό αναμένεται να βγει στην αγορά στο γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε επιλεγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Αιγύπτου, της Ινδίας, της Ινδονησίας, της Κένυας, της Νιγηρίας, του Πακιστάν, των Φιλιππίνων και του Βιετνάμ.

«Καθώς η ζήτηση για οικονομικά κινητά συνεχίζει να αυξάνει, η Microsoft παραμένει προσηλωμένη στον στόχο να κερδίσει ηγετική θέση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, τόσο σε επίπεδο καινοτομίας, όσο και τιμών", σημειώνει ο Jo Harlow, αντιπρόεδρος της Microsoft, υπεύθυνος για τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 δισ. άνθρωποι δεν έχουν ακόμα κινητό, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται η ζήτηση για αξιόπιστα δεύτερα κινητά, τόσο στις ανεπτυγμένες, όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές».
Σύμφωνα με την Microsoft, κάθε χρόνο πωλούνται περίπου 300 εκατ. κινητά τηλέφωνα που κοστίζουν κάτω από 35 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ