Ελληνικής προέλευσης το νέο κακόβουλο λογισμικό

Ελληνικής προέλευσης το νέο κακόβουλο λογισμικό
Ελληνικής καταγωγής είναι οι χάκερς που δημιούργησαν το νέο κακόβουλο λογισμικό που μόλυνε χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως.

H ονομασία του ιού είναι LECPETEX και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την αστυνομία, εισέβαλλε με δόλιο τρόπο στους υπολογιστές των ανυποψίαστων πολιτών αλλά και σε υπολογιστές εταιριών και επιχειρήσεων με σκοπό να υποκλέψει δεδομένα καθώς και τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Χαρακτηρίζεται ως ο νέος "δούρειος ίπππος" με δυνατότητα μετάλλαξης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και είναι ανθεκτικός σε όλα τα είδη προστασίας λογισμικού. Επιπλέον, αναφέρεται ότι κάποιες εκδόσεις του κακόβουλου λογισμικού μπορούσαν να εισβάλλουν στους υπολογιστές και να υποκλέπτουν δεδομένα ακόμα και αν ο χρήστης απενεργοποιούσε διάφορα εργαλεία ασφαλείας προκειμένου να τον εμποδίσει.

Αξιωματικοί της υπηρεσίας αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα ισχυρό κακόβουλο λογισμικόυποκλοπής spyware, που ρίζωνε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, ''τηγανίζοντας'' όλα τα δεδομένα του χρήστη.

Οι δύο νεαροί δράστες ηλικίας 25 και 27 χρονών αντίστοιχα, εντοπίστηκαν τελικά ύστερα από αρκετές διαδικτυακές προσπάθειες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Περισσότερες ανακοινώσεις για το θέμα αναμένονται εντός της ημέρας από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ