Τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του Instagram

Τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του Instagram
Η δημοφιλής εφαρμογή του Instagram για iOS και Android συσκευές αναβαθμίζεται και φέρνει πολλές νέες λειτουργιές αλλά και σχεδιαστικές αλλαγές.

Η νέα έκδοση του Instagram φέρνει 10 νέα και 7 ανανεωμένα εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη να κάνει ακόμα περισσότερες αλλαγές στη φωτογραφία του.

Φυσικά, σύμφωνα με το techit.gr μπορεί ακόμα να χρησιμοποιεί την εφαρμογή όπως τη χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα, δηλαδή τραβάω φωτογραφία – επιλέγω φίλτρο – ανεβάζω.

Όσοι θέλουν όμως να πάνε την επεξεργασία της φωτογραφίας ένα βήμα παραπέρα το Instagram πρόσθεσε εργαλεία και λειτουργίες για να το κάνουν πραγματικότητα…

Έτσι λοιπόν στην 6η έκδοση του Instagram έχουμε τη βασικότερη αλλαγή η οποία πλέον επιτρέπει την επιλογή για το “πόσο φίλτρο” (από τα διαθέσιμα) θέλουμε να βάλουμε στη φωτογραφία μας.

Αν αυτό μόνο δεν μας ικανοποιεί τότε πατώντας το νέο κουμπί στη δεξιά πλευρά κάτω από την φωτογραφία μπορούμε πλέον να “πειράξουμε” τη φωτεινότητα (Brightness), την αντίθεση (Contrast), τη θερμότητα του χρώματος (Warmth), τον κορεσμό του χρώματος (Saturation), να κάνουμε πιο έντονα τα φωτεινά σημεία ή τις σκιές (Highlights, Shadows), να κάνουμε Vignette και να δώσουμε μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην εικόνα (Sharpen).

Επίσης υπάρχουν ακόμη τα εργαλεία περιστροφής της εικόνας, αποκοπής αλλά και του focus – tilt shift effect τα οποία έχουν βελτιωθεί αρκετά.

Με αυτό τον τρόπο το Instagram θέλει να δώσει μία πολύ απλή λύση για να μπορούν οι χρήστες να επεξεργάζονται εύκολα και γρήγορα τις φωτογραφίες τους, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον πολύπλοκες εφαρμογές επεξεργασίας.

Η νέα αναβάθμιση του Instagram θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ