Έρχεται η εποχή του 5G. Δείτε πού, πώς, πότε και γιατί

Έρχεται η εποχή του 5G. Δείτε πού, πώς, πότε και γιατί
Internet σε ακόμη υψηλότερες ταχύτητες επιδιώκει να πραγματοποιήσει η κορυφαία ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT DOCOMO σε συνεργασία με την Ericsson φέρνοντας στο προσκήνιο την τεχνολογία 5G.

Η NTT DOCOMO, που θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία, καθώς και η Ericsson συνεχίζουν την συνεργασία τους από την εποχή των δικτύων 2G μέχρι και τα σημερινά δίκτυα 4G με σκοπό να πετύχουν ακόμη υψηλότερες ταχύτητες. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν δοκιμές τεχνολογίας 5G μέσα στο 2014.

Υπολογίζεται ότι η νέα τεχνολογία θα φέρει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ευρυζωνικών συνδέσεων και γρηγορότερη μεταφορά δεδομένων, της τάξης των 10 Gbps χρησιμοποιώντας ζώνη συχνοτήτων 15 GHz.

Σύμφωνα με τον Seizo Onoe, Executive Vice President και Chief Technical Officer στην ιαπωνική εταιρεία,«οι μελέτες για το 5G συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον καθώς πλησιάζουμε προς το 2020. Εκτιμούμε ότι το 5G θα παρέχει σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις που θα υποστηρίξουν τις μελλοντικές εφαρμογές και θα δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο για τους χρήστες και για την ίδια τη βιομηχανία. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας 5G μέσα από αυτή την πειραματική δοκιμή».

Η Ericsson συμβάλλει στην πραγματοποίηση των δοκιμών με τη δημιουργία προηγμένων κεραιών, οι οποίες διαθέτουν μεγάλο εύρος ζώνης και είναι κατάλληλες για τη μετάδοση υψηλών συχνοτήτων σε σύντομα χρονικά διαστήματα. Επιπλέον διαθέτει νέους σταθμούς βάσης που ενσωματώνουν μονάδες βάσης και μονάδες ραδιοπομπών.

Στόχος των δύο κολοσσών είναι η μετάβαση της βιομηχανίας στον χώρο του διαδικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ