Τρίζει η πρωτιά της Αpple στα tablet

Τρίζει η πρωτιά της Αpple στα tablet
Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει την πρώτη θέση της στις πωλήσεις των tablet είναι η Apple, αφού οι πωλήσεις των iPad σημείωσαν μείωση κάτω από το ένα τρίτο όλων των συσκευών αυτού του είδους το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC.


H δυναμική της εταιρείας ένα χρόνο νωρίτερα ήταν διαφορετική καθώς τα iPad της Apple αποτελούσαν το 40% των πωλήσεων όλων των τάμπλετ που πούλησε η Apple. Φέτος, το μερίδιο των iPad στην εν λόγω αγορά μειώθηκε κατά 19,1%.
Η Samsung καλύπτει όλο και περισσότερο την απόσταση με την Apple, αυξάνοντας το μερίδιο της στην αγορά των tablet κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, στο 22,3%. Σύμφωνα με την έρευνα, δεν σημειώθηκαν μεταβολές στις πωλήσεις των υπόλοιπων εταιρειών, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο βασικοί παίκτες της αγοράς παραμένουν η Apple και η Samsung, με τη δεύτερη να κερδίζει τους πελάτες της πρώτης.
Ο περιορισμός των πωλήσεων, όπως σχολιάζει το Business Insider, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Όταν ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε τα κέρδη α' τριμήνου, οι πωλήσεις των iPad ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων, στα 16,4 εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας πτώση 16,1%.
Η υποχώρηση των πωλήσεων των iPad της Apple είναι σταδιακή, συνεχίζεται χρόνο με το χρόνο και έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Δεν οφείλεται στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της εταιρείας ή στη μεθεόρτια μείωση της ζήτησης. Οι πωλήσεις των iPad έχουν υποχωρήσει στο επίπεδο, που βρίσκονταν πριν από τρία χρόνια. Το τελευταίο τρίμηνο του 2013 το μερίδιο των πωλήσεων των iPad στην αγορά των τάμπλετ επίσης μειώθηκε 33,8% έναντι 38,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ