Meta: Ανακοίνωσε την πρώτη διανομή μερίσματος – Πόσα έχει λαμβάνειν ο Ζάκερμπεργκ

Meta: Ανακοίνωσε την πρώτη διανομή μερίσματος – Πόσα έχει λαμβάνειν ο Ζάκερμπεργκ

Η κίνηση της Meta να πληρώσει μέρισμα στέλνει ένα μήνυμα σχετικά με την άποψη της εταιρείας για τις δυνατότητες ανάπτυξής της

Ο CEO της Meta Platforms Μαρκ Ζούκερμπεργκ πρόκειται να λάβει περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από το πρώτο μέρισμα που θα διανείμει ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους επενδυτές.

Η Meta ανακοίνωσε ένα τριμηνιαίο μέρισμα σε μετρητά ύψους 50 σεντς ανά μετοχή για τις κοινές μετοχές κατηγορίας Α και Β, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο. Με τον Ζούκερμπεργκ να κατέχει περίπου 350 εκατομμύρια μετοχές, θα πάρει περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε τριμηνιαία πληρωμή προ φόρων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η κίνηση της Meta να πληρώσει μέρισμα στέλνει ένα μήνυμα σχετικά με την άποψη της εταιρείας για τις δυνατότητες ανάπτυξής της. Συχνά, οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας αποφεύγουν τα μερίσματα για να χρησιμοποιούν τα κέρδη τους για την ανάπτυξη νέων προϊόντων ή για ακριβές εξαγορές. Ενώ η Meta ξοδεύει πολλά για πρωτοβουλίες τεχνητής νοημοσύνης, οι προοπτικές εξαγορών της λιγοστεύουν λόγω των αντιδράσεων των ρυθμιστικών αρχών.

Αφού η Meta απέλυσε περίπου 21.000 άτομα και περιόρισε τις προτεραιότητές της, η μετοχή σχεδόν τριπλασιάστηκε το 2023. Το νέο μέρισμα και τα επιπλέον 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε επαναγορά μετοχών μπορεί να κερδίσουν περισσότερη υπομονή από τους επενδυτές με τα μακροπρόθεσμα στοιχήματα του Ζούκερμπεργκ στην τεχνητή νοημοσύνη και το metaverse, όπως γράφει το Bloomberg.

Ο Ζούκερμπεργκ πήρε 27,1 εκατομμύρια δολάρια σε συνολική αποζημίωση το 2022, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ιδιωτικής ασφάλειας και βασικού μισθού 1 δολαρίου, σύμφωνα με τα αρχεία. Η Meta δεν έχει ακόμη αναφέρει τις αποζημιώσεις στελεχών για το περασμένο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ