Amazon: θα περικόψει «πολλές εκατοντάδες» θέσεις εργασίας στην Alexa

Amazon: θα περικόψει «πολλές εκατοντάδες» θέσεις εργασίας στην Alexa

Πολλές εταιρείες μετατοπίζουν πόρους σε γενετική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κώδικα λογισμικού και μεγάλες απαντήσεις κειμένου από σύντομα μηνύματα

Η Amazon ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι περιορίζει τις θέσεις εργασίας στη μονάδα φωνητικών βοηθών Alexa, επικαλούμενη αλλαγή των επιχειρηματικών προτεραιοτήτων και μεγαλύτερη εστίαση στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Οι περικοπές επηρεάζουν αρκετές εκατοντάδες υπαλλήλους που εργάζονται στην Alexa.

«Μετατοπίζουμε κάποιες από τις προσπάθειές μας για να ευθυγραμμιστούμε καλύτερα με τις επιχειρηματικές μας προτεραιότητες και αυτό που γνωρίζουμε έχει μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες - που περιλαμβάνει τη μεγιστοποίηση των πόρων και των προσπαθειών μας που επικεντρώνονται στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Daniel Rausch, αντιπρόεδρος της Alexa και του Fire TV. «Αυτές οι αλλαγές μας οδηγούν να σταματήσουμε κάποιες πρωτοβουλίες».

Η Amazon έχει αποσυρθεί από διάφορα τμήματα αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων μουσικής και παιχνιδιών της και ορισμένων ρόλων ανθρώπινου δυναμικού.

Ενώ οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας που επηρεάστηκαν ήταν στο τμήμα συσκευών, μερικές αφορούν προϊόντα που σχετίζονται με την Alexa σε διαφορετική μονάδα, είπε μια εκπρόσωπος. Πολλές εταιρείες μετατοπίζουν πόρους σε γενετική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κώδικα λογισμικού και μεγάλες απαντήσεις κειμένου από σύντομα μηνύματα.

Η Alexa είναι ένας φωνητικός βοηθός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμίσετε χρονόμετρα, να κάνετε ερωτήματα αναζήτησης, να παίξετε μουσική ή ως κόμβος οικιακού αυτοματισμού.

Το Reuters ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι το τμήμα συσκευών είχε επηρεασθεί λόγω ανησυχιών σχετικά με αυτό που ορισμένοι θεωρούσαν αδύναμο αγωγό προϊόντων. Ειδικότερα, άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα επεσήμαναν τον φωνητικό βοηθό Alexa, ηλικίας σχεδόν μιας δεκαετίας, ότι δεν κατάφερε να συμβαδίσει στην εποχή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.
Η Amazon είπε ότι η επιχείρηση συσκευών και υπηρεσιών της δεν είναι κερδοφόρα, χωρίς να παρέχει στοιχεία.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η μονάδα συσκευών απέκτησε έναν νέο επικεφαλής, τον Πάνο Πανάι, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία από τη Microsoft, αντικαθιστώντας τον Ντέιβιντ Λιμπ, βετεράνο που φεύγει αργότερα φέτος για να ηγηθεί της Blue Origin του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος εταιρεία πυραύλων. Η Panay είχε την επίβλεψη της ανάπτυξης του tablet Surface.

Η Amazon δυσκολεύεται να αποφέρει κέρδη από την Alexa, την οποία πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μέσω ηχείων Echo ή οθονών βίντεο. Οι περισσότερες προσπάθειες για να κερδίσει χρήματα από αυτό επικεντρώθηκαν στη διευκόλυνση των αγορών από το Amazon.com.

Τα προϊόντα φωνητικών βοηθών του διαδικτυακού λιανοπωλητή που εδρεύει στο Σιάτλ ανταγωνίζονται προσφορές από την Alphabet και την Apple ).

Η Amazon έχει περικόψει περισσότερες από 27.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την εταιρεία τον περασμένο χρόνο, μέρος ενός κύματος απολύσεων τεχνολογίας στις ΗΠΑ μετά την πρόσληψη πολλών ανθρώπων από τη βιομηχανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι τελευταίες περικοπές έρχονται ακόμη και όταν η Amazon ανέφερε καθαρά έσοδα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τις προβλέψεις των εσόδων στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, σχεδόν σύμφωνα με τις προσδοκίες. Το τέταρτο τρίμηνο είναι το πιο κρίσιμο για την Amazon, καθώς περιλαμβάνει αγορές για διακοπές.

«Η ενσωμάτωση ενός νέου μεγάλου γλωσσικού μοντέλου σε μια προσωπική τεχνητή νοημοσύνη ήταν και συνεχίζει να είναι μια τεράστια επιστημονική και μηχανική πρόκληση», έγραψε, χρησιμοποιώντας έναν άλλο όρο για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ