Η Meta θα ζητήσει τη συναίνεση των χρηστών για στοχευμένες διαφημίσεις στην ΕΕ

 Η Meta θα ζητήσει τη συναίνεση των χρηστών για στοχευμένες διαφημίσεις στην ΕΕ

«Σήμερα, ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να αλλάξουμε τη νομική βάση που χρησιμοποιούμε για την επεξεργασία ορισμένων δεδομένων για συμπεριφορικές διαφημίσεις για άτομα στην ΕΕ, τον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο) και την Ελβετία από «νόμιμα συμφέροντα» σε «Συναίνεση»», δήλωσε η Meta

 

Η Meta σκοπεύει να ζητήσει τη συγκατάθεση των χρηστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση προτού επιτρέψει στις επιχειρήσεις να στοχεύουν διαφημίσεις με βάση αυτά που βλέπουν στις υπηρεσίες της όπως το Facebook και το Instagram, δήλωσε ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη.

Η Meta είπε ότι η αλλαγή αφορά μια σειρά εξελισσόμενων ρυθμιστικών απαιτήσεων στην περιοχή και προέρχεται από μια εντολή τον Ιανουάριο από τον Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, επικεφαλής ρυθμιστικής αρχής στην ΕΕ, να επανεκτιμήσει τη νομική βάση για τον τρόπο με τον οποίο στοχεύει τις διαφημίσεις.
Οι χρήστες του Facebook και του Instagram είχαν ουσιαστικά συμφωνήσει να επιτρέψουν στα δεδομένα τους να χρησιμοποιούνται σε στοχευμένες διαφημίσεις κατά την εγγραφή τους στους όρους και τις προϋποθέσεις των υπηρεσιών, έως ότου η ρυθμιστική αρχή αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να επεξεργαστεί προσωπικές πληροφορίες με αυτόν τον τρόπο.

«Σήμερα, ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να αλλάξουμε τη νομική βάση που χρησιμοποιούμε για την επεξεργασία ορισμένων δεδομένων για συμπεριφορικές διαφημίσεις για άτομα στην ΕΕ, τον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο) και την Ελβετία από «νόμιμα συμφέροντα» σε «Συναίνεση»», δήλωσε η Meta σε μια ανάρτηση.

"Δεν υπάρχει άμεσος αντίκτυπος στις υπηρεσίες μας στην περιοχή. Μόλις εφαρμοστεί αυτή η αλλαγή, οι διαφημιζόμενοι θα εξακολουθούν να μπορούν να εκτελούν εξατομικευμένες διαφημιστικές καμπάνιες για να προσεγγίσουν δυνητικούς πελάτες και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Έχουμε συνυπολογίσει αυτήν την αλλαγή στην επιχειρηματική μας προοπτική."
Η Meta πρόσθεσε ότι θα μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία στην πράξη τους επόμενους μήνες μετά από περαιτέρω δέσμευση με τις ρυθμιστικές αρχές.


Εκπρόσωπος του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, ο οποίος είναι ο κύριος ρυθμιστής απορρήτου για πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο εντός της ΕΕ, δήλωσε ότι έλαβε αλληλογραφία από τη Meta για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ