Meta: Αντιμέτωπη με πρόστιμο ρεκόρ από την ΕΕ για τη μεταφορά δεδομένων του Facebook στις ΗΠΑ

Meta: Αντιμέτωπη με πρόστιμο ρεκόρ από την ΕΕ για τη μεταφορά δεδομένων του Facebook στις ΗΠΑ

 


Εκτιμάται ότι η ποινή θα είναι υψηλότερη από το προηγούμενο πρόστιμο ρεκόρ των 746 εκατομμυρίων ευρώ για την Amazon

 

 

Η Meta Platforms πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόστιμο ρεκόρ για το απόρρητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη μεταφορά δεδομένων των χρηστών του Facebook στην ΕΕ σε διακομιστές των ΗΠΑ για μη συμμόρφωση μετά απόπροειδοποίηση ανώτατου δικαστηρίου της ΕΕ
Σύμφωνα με το Reuters η ποινή θα είναι υψηλότερη από το προηγούμενο πρόστιμο ρεκόρ των 746 εκατομμυρίων ευρώ για την Amazon.
Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ με επικεφαλής την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, Helen Dixon, οριστικοποίησαν την απαγόρευση του νομικού εργαλείου που χρησιμοποιεί το Facebook για τη μεταφορά δεδομένων ευρωπαίων χρηστών, λόγω ανησυχιών ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες.

Τον Απρίλιο, είπαν ότι η ιρλανδική DPC είχε στη διάθεσή της ένα μήνα για να κάνει μια παραγγελία που μπλοκάρει τις διατλαντικές ροές δεδομένων του Facebook. Η απαγόρευση θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης αποφάσισε το 2020 ότι η συμφωνία ΕΕ-Η.Π.Α. για την μεταφορά δεδομένων ήταν άκυρη, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με την επιτήρηση.
Η Meta προειδοποίησε πέρυσι ότι μια εντολή για την απαγόρευση του μηχανισμού που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά δεδομένων από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να την αναγκάσει να αναστείλει τις υπηρεσίες του Facebook στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ