"Επιτάχυνση αντί για επιμήκυνση του Μνημονίου"

"Επιτάχυνση αντί για επιμήκυνση του Μνημονίου"
Αντί για επιμήκυνση έχουμε επιτάχυνση της εφαρμογής του Μνημονίου, παρατήρησε σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και σχολιάζοντας διαρροές σύμφωνα με τις οποίες το πακέτο των νέων μέτρων θα έρθει σε μία ψηφοφορία στη Βουλή, μίλησε για αντιδημοκρατική μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Συχνά, είπε, οι κυβερνήσεις μετατρέπουν ένα πακέτο μέτρων για να κάμψουν αντιρρήσεις, για να καλύψουν την αθέτηση υποσχέσεων, για να κρύψουν την εξαπάτηση των ψηφοφόρων, σε μία ενιαία ψηφοφορία, την οποία βαφτίζουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και... «ούτε γάτα ούτε ζημιά».

«Αν», όμως, «η κυβέρνηση επιχειρήσει να εφαρμόσει το γνωστό μικρο-πολιτικό κόλπο, να φέρει ένα πακέτο 11,5 ή 18 δισ. ευρώ με μία ψηφοφορία στη Βουλή, αυτό θα είναι αντιδημοκρατική μεθόδευση και αθλιότητα», υπογράμμισε και προανήγγειλε ότι από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια «ώστε να μη μετατραπεί το κοινοβούλιο σε "πλυντήριο"».

«Ο κ. Σαμαράς», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στις επαφές του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι, «επιστρέφει έχοντας προσχωρήσει στη σχολή Μέρκελ, έχοντας ρίξει στο πυρ το εξώτερον, ως αμαρτία, την αντιμνημονιακή του στάση και έχοντας ξηλώσει και πετάξει στο καλάθι των αχρήστων και την τρικομματική μετεκλογική συμφωνία».

«Αντί να έχουμε επιμήκυνση έχουμε επιτάχυνση της εφαρμογής του Μνημονίου», παρατήρησε χαρακτηριστικά, «"τσαλακώνοντας" και τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις της τρικομματικής κυβέρνησης».

«Ο κ. Σαμαράς έδωσε τα πάντα και πήρε ένα "κάντα παιδί μου και θα δούμε"», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική του στον πρωθυπουργό: «Πίσω από τα χαμόγελα, το "τσάι και συμπάθεια", το φιλικό χτύπημα στην πλάτη, κρύβεται το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς πήγε ως ζηλωτής του Μνημονίου και ικέτης, εγκαταλείποντας όχι μόνο όσα έλεγε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, ακόμη και στις προγραμματικές του δηλώσεις και ενώ έδωσε τα πάντα, πήρε ένα "κάντα παιδί μου και θα δούμε"».

«Αυτό που έρχεται για τον Έλληνα πολίτη», προειδοποίησε ο κ. Παπαδημούλης, «δεν είναι 11,5 δισ., είναι πολύ περισσότερα. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν πρόκειται να βγει, αλλά το μόνο που θα κάνει είναι να προσθέσει καταστροφή και οδύνη στην ελληνική κοινωνία».