Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για χρηματοδοτικά εργαλεία από την AFI και Entrepreneurship

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για χρηματοδοτικά εργαλεία από την AFI και Entrepreneurship

  To Finance Μonth, αποτελείται από τέσσερα webinars, διάρκειας μίας ώρας

Τον πρώτο θεματικό μήνα εστιασμένο στις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, το "Finance Μonth", στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δωρεάν μέσω σεμιναρίων στο διαδίκτυο χρηματοδοτικά εργαλεία και πηγές χρηματοδότησης διοργανώνουν η Action Finance Initiative - AFI (www.afi.org.gr) και το Envolve Entrepreneurship (https://greece.envolveglobal.org).

To Finance Μonth, αποτελείται από τέσσερα webinars, διάρκειας μίας ώρας, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν την πρακτική πλευρά της έναρξης και λειτουργίας μιας επιχείρησης, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότησή τους. Κατά τη διάρκεια των workshops, οι εισηγητές μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε θέματα χρηματοδότησης, στρατηγικής, πωλήσεων, λογιστικά, κ.ά.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές τα εβδομαδιαία σεμινάρια θα καλύψουν τις ακόλουθες τέσσερις θεματικές κατηγορίες:

1- 07 Φεβρουαρίου 2022, 17:00 - 18:00 "Νομικές μορφές για νέες επιχειρήσεις & λογιστική προσέγγιση" από την Αναστασία Χαλκίδου, Οικονομολόγος και Ορκωτός Λογιστής.

2-14 Φεβρουαρίου 2022, 17:00 - 18:00 "Pitching σε επενδυτή και σύνταξη pitch deck" από την ομάδα του Envolve.

3-21 Φεβρουαρίου 2022, 17:00 -18:00 "Startups: Ο δρόμος προς την επένδυση και το exit". Συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director στο Envolve Entrepreneurship, Γιώργος Δημόπουλος, Partner στο Venture Friends και Στέφανος Κατσίμπας, Business Director στο Skroutz Last Mile.

4- 28 Φεβρουαρίου 2022, 17:00 - 18:00 "Πράσινη βιωσιμότητα και η επιχειρηματική εφαρμογή της" από την Αμαλία Γιαννακοπούλου, Ερευνήτρια στο Copenhagen Business School.

Τα webinars προσφέρoνται δωρεάν και οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν με προεγγραφή τόσο μέσω zoom, όσο και μέσα από τις σελίδες του Facebook της AFI (https://www.facebook.com/ActionFinanceInitiative) και του Envolve (https://www.facebook.com/EnvolveGR) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον παρακάτω σύνδεσμο: February: Finance month by AFI & Envolve

Η AFI παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια. Παράλληλα, βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη. Συγκεκριμένα, η AFI προάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα, παρέχοντας πρόσβαση σε μικροδάνεια μέχρι 12.500 ευρώ σε επίδοξους και υφιστάμενους επιχειρηματίες που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές ανεξαρτήτως επιχειρηματικής δραστηριότητας

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει τα πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) - προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 64 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ