ΥΠΟΙΚ: Θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα του παλαιού ΕΣΠΑ μέχρι και το 2017

ΥΠΟΙΚ: Θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα του παλαιού ΕΣΠΑ μέχρι και το 2017
Έχουν προβλεφθεί χρηματοδοτικές λύσεις για να ολοκληρωθούν με ασφάλεια μέχρι και το 2017 όλα τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013. Αυτό υπογραμμίζεται από το υπουργείο Οικονομίας και στις υπηρεσίες αισθάνονται ικανοποίηση διότι, αν και απομένουν ακόμα λίγες ημέρες για το τέλος του 2015, έπιασαν τόπο οι προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου για το ΕΣΠΑ.

«Προφανώς και δεν εφησυχάζουμε, ώστε μέχρι την 31η Δεκεμβρίου να έχουμε απορροφήσει κάθε διαθέσιμο κοινοτικό πόρο. Μπορούμε, όμως, ήδη να διαπιστώσουμε με ασφάλεια ότι ο ορθός σχεδιασμός και η σκληρή δουλειά αποδίδουν πολύ θετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας το οικονομικό κλίμα και βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε εμπόδια και προβλήματα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.

Απομένουν ακόμα λίγες ημέρες για το τέλος του 2015 αλλά πλέον είναι σαφές ότι έπιασαν τόπο οι προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου για το ΕΣΠΑ, καθώς χρειάστηκε εντατική και οργανωμένη δουλειά όλο το προηγούμενο διάστημα για την ενίσχυση της απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη ως προς το ποσοστό απορρόφησης στα προγράμματα της περιόδου 2007-2013.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ