Αδ. Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Έχουμε μεσοσταθμικά μείωση 5% κάθε μήνα

Αδ. Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Έχουμε μεσοσταθμικά μείωση 5% κάθε μήνα

«Όχι μόνο, οι τιμές μένουν σταθερές, αλλά πάνε και προς τα κάτω» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επίσκεψη σε καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Μασούτης» και «Market In» πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Με αφορμή το γεγονός ότι για 24η συνεχόμενη εβδομάδα καταγράφεται μεσοσταθμική μείωση περίπου 1% στο «καλάθι του νοικοκυριού», ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «είναι η 4η συνεχόμενη εβδομάδα που έχουμε μεσοσταθμική μείωση περίπου 1%. 'Αρα, έχουμε περίπου 5% μείωση σε έναν μήνα μεσοσταθμικά στην αξία του καλαθιού. Όχι μόνο, δηλαδή, οι τιμές μένουν σταθερές, αλλά πάνε και προς τα κάτω».

«Σήμερα, παραδείγματος χάρη, παρατηρήσαμε εδώ, στον "Μασούτη", ότι μια πολύ μεγάλη ελληνική χαρτοβιομηχανία, συγκεκριμένα η "Softex", ακριβώς λόγω της πίεσης του καλαθιού μείωσε την τιμή της κατά 55% για να μπορέσει και αυτή να ανταγωνιστεί τις τιμές του καλαθιού. Αυτή είναι η δύναμη του ανταγωνισμού και ο τρόπος που λειτουργεί το καλάθι. Είμαστε χαρούμενοι διότι εν μέσω τον εορτών του Πάσχα, που ο κόσμος θα βγει, θα ταξιδέψει, θα γιορτάσει με τους συγγενείς και τους φίλους του, θα μπορέσει να βρει και φτηνές τιμές σε καλά προϊόντα για να μπορεί να κάνει τις εορτές του Πάσχα όσο γίνεται πιο αξιοπρεπώς, πιο ανθρώπινα, πιο χαρούμενα» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο ίδιος έδωσε τα συγχαρητήριά του στην συγκεκριμένη αλυσίδα καθώς, όπως παρατήρησε, ήταν η πρώτη στην οποία το αρνί και το κατσίκι έπεσαν κάτω από τα 10 ευρώ. «Αυτό βοήθησε να πάει όλη η αγορά χαμηλότερα και αυτό ήταν πολύ χρήσιμο για τους καταναλωτές και κυρίως τους ευάλωτους συμπολίτες μας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Προανήγγειλε, δε, ότι την επόμενη εβδομάδα «θα εξηγήσουμε πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός που ανακοινώσαμε για το ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα επιτόκια των τραπεζών, το οποίο νομίζω ότι θα είναι η καινούρια επανάσταση γύρω από τον τρόπο που θα παρουσιάζουμε τις τιμές στην Ελλάδα και του πώς θα λειτουργεί ο ανταγωνισμός στην αγορά ενέργειας και στις τράπεζες».

«Και αυτήν την εβδομάδα επαναλαμβάνεται αυτό το οποίο έχουμε δει τις τελευταίες 23 εβδομάδες, δηλαδή το καλάθι κρατά τις τιμές σταθερές ή μειούμενες κατά 96% με μικρές αυξήσεις σε ορισμένα προϊόντα, συνολικά όμως το κόστος του καλαθιού είναι μειωμένο. Φαίνεται ότι το καλάθι και ο e-katanalotis έχουν στηρίξει τους συμπολίτες μας προσφέροντας φθηνότερα προϊόντα και διατηρώντας τις τιμές σταθερές» δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Παπαθανάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ