Αδ. Γεωργιάδης - Αυτοψία στο Ελληνικό: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προχωρούν τα έργα

Αδ. Γεωργιάδης - Αυτοψία στο Ελληνικό: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προχωρούν τα έργα

«Μου ζητούν ως χάρη να τους βρω σπίτι στο Ελληνικό και τους απαντάω ότι δεν είμαι μέτοχος στη Lamda Development», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, συνοδεύομενοι από βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης του νοτίου τομέα της Αττικής, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ελληνικό, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη των εργασιών, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των ακινήτων που προορίζονται για κατοικίες ή θα στεγάσουν υπηρεσίες.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψης του είναι να δοθεί απάντηση στις δηλώσεις αμφισβήτησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ισχυρίζεται ότι τα έργα δεν προχωρούν. «Ο σκοπός της επίσκεψης είναι να παρουσιάσουμε την πραγματική πρόοδο του έργου έτσι ώστε να μην επιτρέπουμε στα fake news να καταστρέφουν μια εθνική προσπάθεια. Αυτά εκπορεύονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαι μέτοχος της Lamda Development»

«Έρχονται στο δικό μου γραφείο και μου ζητούν ως χάρη να τους βρω διαμέρισμα στο Ελληνικό. Τους εξηγώ ότι δεν είμαι μέτοχος, τους παραπέμπω στη Lamda και οι 9 στους 10 γυρνούν απογοητευμένοι. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, παρά την κρίση και την αύξηση των τιμών δεν έχει μειωθεί η ζήτηση», είπε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην κατασκευή του Riviera Tower, του πύργου κατοικιών που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό.

Τον Ιούλιο παραδίδεται το πρώτο κτίριο

«Το πρώτο σημείο που βρίσκεται σε τελική διαδικασία αποπεράτωσης είναι το ακίνητο των ΑΜεΑ», ανέφερε ο υπουργός. Σημειώνεται ότι το πρώτο κτίριο της επένδυσης που θα ολοκληρωθεί θα είναι το κτίριο ΑΜεΑ που θα στεγάσει τέσσερις συλλόγους της ευρύτερης περιοχής των νοτίων προαστίων. Το συγκεκριμένο κτίριο που γειτνιάζει με το Praktiker Αλίμου και τη λεωφόρο Βουλιαγμένης θα παραδοθεί προς χρήση τον προσεχή Ιούλιο. Θα έχει συνολική δομημένη επιφάνεια ανωδομής και υπογείων χώρων περί τα 10.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το 2025 το έργο υπογειοποίησης της λεωφ. Ποσειδώνος

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος. Το έργο προϋπολογισμού περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, θα παραδοθεί το 2025 και θα παρακάμπτει περίπου 4 από τα υφιστάμενα φανάρια για διαδρομή 1.350 μέτρων από το ύψος της λεωφόρου Αλίμου έως και το Ποσειδώνιο.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρόντες ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης, Σοφία Βούλτεψη, Βασίλης Σπανάκης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή και Κώστας Κυρανάκης, ενώ από την Ελληνική Λύση, ο Δημήτρης Βαγενάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ