Οικονόμου: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των πλειστηριασμών είναι η πολιτική επιτομή του φαρισαϊσμου

Οικονόμου: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των πλειστηριασμών είναι η πολιτική επιτομή του φαρισαϊσμου

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως επεκτείνεται το επίδομα επικινδυνότητας για τους εργαζομένους στην υγεία και στην Πυροσβεστική.

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εκφράζοντας τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι για το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα χρειάζεται ψύχραιμη, ειλικρινή και τεκμηριωμένη αποτίμηση.

Αυξάνεται στα 200 ευρώ το ανώτατο ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών επεσήμανε ότι «η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επιβεβαιώνει τον νόμο 4354/2015, νόμο που ψηφίστηκε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός της χώρας έγινε αφορμή προκειμένου να υπάρξει για μια ακόμα φορά πολιτική σπέκουλα για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των πλειστηριασμών».

«Το ζήτημα των πλειστηριασμών είναι σημαντικό και ιδιαίτερα ευαίσθητο»

Υπογράμμισε ότι το ζήτημα των πλειστηριασμών είναι σημαντικό και ιδιαίτερα ευαίσθητο και εξήγησε προς καλύτερη κατανόηση του θέματος πως απαιτείται πρώτον «μια ψύχραιμη, ειλικρινής και τεκμηριωμένη αποτίμηση του δικού μας έργου δηλαδή των μέτρων που πήραμε για την αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος του ιδιωτικού χρέους αλλά και τη στήριξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας.

Συμπολιτών μας που κινδυνεύουν να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία και ιδιαίτερα την πρώτη τους κατοικία». Και δεύτερον «ανάδειξη της υποκρισίας και του λαϊκισμού από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο πρόεδρός του ο κ. Τσίπρας».

«Ο πήχης της σύγκρισης δεν είναι η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ»

Εν συντομία ανέλυσε το πρώτο σκέλος υπογραμμίζοντας πάντως πως ο πήχης της σύγκρισης δεν είναι η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί, μεταξύ αυτών στην υλοποίηση του προγράμματος ΗΡΑΚΛΗΣ που οδήγησε σε συρρίκνωση των κόκκινων δανείων, στο θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της αφερεγγυόητας που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και το οποίο παρέχει έναν αριθμό χρήσιμων εργαλείων για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης αλλά και του ιδιωτικού χρέους σε μία σταθερή βάση (δύο οι βασικοί πυλώνες: εξωδικαστικός μηχανισμός και δικλείδες προστασίας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας προκειμένου να μη χάσουν την πρώτη τους κατοικία), στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό και στις ειδικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πιο ευάλωτων δανειοληπτών.

Το «Νησί της Αγάπης» βγαίνει στο σφυρί - Ζαλίζουν τα μηδενικά για τον «παράδεισο»
Ακόμη στο ενδιάμεσο πρόγραμμα που θα λειτουργεί στο χρονικό διάστημα μέχρι να καταστεί ενεργός ο φορέας επαναμίσθωσης που προβλέπεται στο νόμο 4378/2020 και προβλέπει συνεισφορά του κράτους στις καταβαλλόμενες δόσεις του δανείου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάσει και τους 15 μήνες αλλά και στη νομοθέτηση της στήριξης δανειοληπτών με τα προγράμματα Γέφυρα-1 και Γέφυρα-2 με συνολική στήριξη που προσέγγισε τα 600 εκατ. ευρώ και αφορούσε σε πάνω από 95.000 δανειολήπτες.

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα είναι η επιτομή του πολιτικού φαρισαϊσμού»

Αφού περιέγραψε όπως είπε τι έχει κάνει η κυβέρνηση αναφέρθηκε στη στάση που είχε τηρήσει και τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του αντιμετώπιση με όρους προπαγάνδας, με όρους εντυπώσεων με σκοπό την καπηλεία των αισθημάτων των πολιτών. «Η στάση του στο συγκεκριμένο θέμα είναι η επιτομή του πολιτικού φαρισαϊσμού», τόνισε και αναφέρθηκε στις επιλογές και τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στους «άφθονους» πλειστηριασμούς κάνοντας λόγο για «κοράκια που τότε ήταν περιστέρια», στην κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας από το Φεβρουάριο του 2019, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς υπενθυμίζοντας μάλιστα δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονταν υπέρ της εφαρμογής πλειστηριασμών, στην εισαγωγή του νόμου πώλησης των κόκκινων δανείων σε funds, επισημαίνοντας και πάλι σχετικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών εκείνης της περιόδου. Ειδική αναφορά έκανε στον νόμο 4354/2015 που όπως είπε εξασφάλιζε τη δυνατότητα πλήρους διαχείρισης από αυτές τις εταιρείες δηλαδή διενέργειας δικαστικών και εξώδικων ενεργειών επί των απαιτήσεων που τους μεταβιβάστηκαν συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της διενέργειας πλειστηριασμών.

«Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η ψυχική υγεία των παιδιών»
Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η ψυχική υγεία των παιδιών και η μέριμνα για αντιμετώπιση του bullying.

Στη συνέχεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση που στόχο έχει τις αυξήσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι προχωρά στην αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο μάλιστα θα επεκταθεί, όπως είπε, και σε άλλες ειδικότητες με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν κατατεθεί..

«Οι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
«Προχωράμε σε αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας, αρχικά για τους εργαζόμενους στην Υγεία και στην Πυροσβεστική» τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Οι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε μια εποχή έντασης των φυσικών καταστροφών. Έχουν υψηλό επίπεδο αίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Όσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ