Τζεντιλόνι: Το σκάνδαλο διαφθοράς «Qatargate» θυμίζει κάτι από... «Narcos»

Τζεντιλόνι: Το σκάνδαλο διαφθοράς «Qatargate» θυμίζει κάτι από... «Narcos»

Δήλωση «κόλαφος» του ευρωπαίου επίτροπου Οικονομίας.

Kάτι από το «Narcos» του Νetflix χαρακτήρισε το Qatargate ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Το σκάνδαλο διαφθοράς, που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο οποίο ύποπτοι βρέθηκαν με βαλίτσες γεμάτες μετρητά, είναι σαν κάτι που έχει βγει από την αστυνομική τηλεοπτική σειρά «Narcos», δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

«Αυτό που είδαμε ήταν σκηνές αντάξιες του Netflix, του Narcos», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του στο δημόσιο ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI, χαρακτηρίζοντας «επαίσχυντο» και επιβλαβές για τη φήμη των θεσμών της ΕΕ το αποκαλούμενο σκάνδαλο «Qatargate», που περιλαμβάνει διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

«Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε, είναι ανάγκη να αφήσουμε τη βελγική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και είναι ανάγκη να αντιδράσουμε ίσως με ακόμη πιο αποτελεσματικούς κανόνες διαφάνειας, ιδιαίτερα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι βελγικές αρχές κατηγόρησαν τέσσερις ανθρώπους, που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι το Κατάρ, η χώρα που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους προσέφερε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων. Το Κατάρ,α πό τη μεριά του αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ύποπτοι είναι ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο πρώην βοηθός του Παντσέρι και μέλος του προσωπικού του Ευρωκοινοβουλίου Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο ιταλός διευθυντής μη κυβερνητικής οργάνωσης Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνγκα.

Ερευνητές διεξήγαγαν έρευνες σε 19 κατοικίες και στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο διάστημα από τις 9 ως τις 12 Δεκεμβρίου. Πηγή προσκείμενη στην έρευνα δήλωσε πως κατά τις έρευνες αυτές κατασχέθηκαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια στιγμή διάφορα ονόματα κυρίως, κυρίως από το χώρο των Ευρωπαϊων σοσιαλιστών φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ