Καϊλή: Αρνείται τις κατηγορίες - Αιχμές για Μπορέλ και Μέτσολα

 Καϊλή: Αρνείται τις κατηγορίες - Αιχμές για Μπορέλ και Μέτσολα

"Δεν προσέφερα τίποτα στο Κατάρ, άρα γιατί να με δωροδοκήσουν;" απαντά μέσω του δικηγόρου της

 

 

Αρνείται τις κατηγορίες η Εύα Καϊλή σύμφωνα με όσα τέφερε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος από τις βελγικές φυλακές για σκάνδαλο Qatargate με.
Ο ποινικολόγος επεσήμανε πως μίλησε σήμερα δύο φορές με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, λέγοντας πως εκείνος και μόλις σήμερα είναι ο άνθρωπος που της αποκάλυψε τον σάλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με το όνομά της, αλλά και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σκοπεύει σύντομα να εκδώσει και δελτίο τύπου με τις θέσεις της πελάτισσάς του.

Μεταφέροντας, όπως είπε κατ΄ εντολήν της Εύας Καϊλή, τις απόψεις της κατηγορούμενης από τις βελγικές Αρχές για υπόθεση δωροληψίας και διαφθοράς, σημείωσε πως "καταρχήν είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ό,τι θα πρέπει να ανοιχτεί και να αναπτύξει σχέσεις η ΕΕ με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή έβλεπαν ότι ήταν μια αναπτυσσόμενη περιοχή".

"Μου είπε επίσης ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση να συνεργαστεί η ΕΕ με το Κατάρ. Η κα. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις με το Κατάρ και έκανε την κα. Καϊλή αντιπρόσωπό της. Ό,τι είπε η Καϊλή στο Κατάρ ήταν με την έγκριση της Μέτσολα και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της ο Ρομπέρτο Μπεντίνι, άνθρωπος της ΕΕ", συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ερωτηθείς για την περιβόητη ομιλία υπέρ του Κατάρ στην Ευρωβουλή, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι δεν μπορεί λόγω του απορρήτου της προδικασίας στο Βέλγιο να αναφερθεί σε τέτοιες λεπτομέρειες, επανέλαβε πως η κα. Καϊλή του είπε "αν πήγα στο Κατάρ και έκανα προσωπική ατζέντα, θα μπορούσε να με κατηγορήσει κάποιος ότι δωροδοκήθηκα για να περάσω τις θέσεις του Κατάρ. Όμως, δεν προσέφερα τίποτα στο Κατάρ, άρα γιατί να με δωροδοκήσουν;", ενώ συμπλήρωσε ότι "συνεργάτες της κας Καϊλή μου είπαν ότι οι δηλώσεις της στην Ευρωβουλή ήταν δηλώσεις που τις υιοθέτησε από τον ILO, τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας".

Κληθείς να σχολιάσει την φωτογραφία με τα χρήματα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα "Le Soir", ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτά προέρχονται από το σπίτι της κας. Καϊλή ή από άλλων συλληφθέντων, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει και στο κατά πόσο ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η ίδια επιρρίπτει όλη την ευθύνη στον σύζυγό της, λόγω του απόρρητου της διαδικασίας.

Αρνείται τα πάντα η Εύα Καϊλή: "Δεν προσέφερα τίποτα στο Κατάρ, άρα γιατί να με δωροδοκήσουν;"

"Μπορεί μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν να είναι της κας. Καϊλή αλλά αυτά δεν προέρχονται από το Κατάρ, δεν υπάρχει καμία σχέση δωροδοκίας με το Κατάρ, δεν τους έκανε κανένα ρουσφέτι, καμία ανάγκη δεν την είχαν. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2023 είχε αποφασιστεί να πάει να μιλήσει στην Ευρωβουλή ο Εμίρης του Κατάρ να μιλήσει", πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν είναι μόνο ποινική υπόθεση αυτή που αφορά την κ. Καϊλή, αλλά είναι εξόχως πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ