Έφη Αχτσιόγλου: Οι πολίτες θα καταχωρούνται στις μαύρες λίστες της πιστοληπτικής βαθμολόγησης

Έφη Αχτσιόγλου: Οι πολίτες θα καταχωρούνται στις μαύρες λίστες της πιστοληπτικής βαθμολόγησης

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σχ του ΥΠΟΙΚ για την Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όλο και περισσότεροι πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα καταχωρούνται στις μαύρες λίστες της πιστοληπτικής βαθμολόγησης, προειδοποίησε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, για την Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

"Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να δώσει εργαλεία, ώστε να κάνει τη δανειοδότηση των πολιτών ευκολότερη, ασφαλέστερη, περισσότερο προσαρμοσμένη στην κατάστασή τους, αλλά μάλλον να τους καταχωρήσει σε μαύρες λίστες και να τους αποκλείσει από τη ρευστότητα, μια ρευστότητα, που ούτως ή άλλως, είναι συγκλονιστικά περιορισμένη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι σχεδόν αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό", είπε η κυρία Αχτσιόγλου. Η βουλευτής εκτίμησε ότι και τα δύο "εργαλεία", που θεσπίζει η κυβέρνηση, θα λειτουργήσουν περισσότερο για να λειτουργήσουν προς όφελος των τραπεζών και όχι των πολιτών.

"Περισσότερο για να λειτουργήσουν ως ένας κόφτης ρευστότητας, προς τους πολίτες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες που έχουν ανάγκη και όχι για να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης αυτών, να δανειοδοτούνται με ασφαλή δάνεια", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σε σχέση με τις παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας των ΑΕ του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, η κυρία Αχτσιόγλου είπε ότι οι τιθέμενες διατάξεις "συμπυκνώνουν" τον τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση βλέπει συνολικά τους φορείς του Δημοσίου και τις εργασιακές σχέσεις σε αυτούς. "Τις βλέπει όχι ως πυλώνα πολιτικής υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αλλά ως ένα πεδίο ιδιωτικής χρήσης, πεδίο για ρουσφετολογικές προσλήψεις, πεδίο για απευθείας αναθέσεις, πεδίο για παράκαμψη βασικών κανόνων διαφάνειας, βασικών κανόνων της εργατικής νομοθεσίας", κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ