Όλγα Κεφαλογιάννη: Ερώτηση στη Βουλή για την νέα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαριάνθη Παγουτέλη

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ερώτηση στη Βουλή για την νέα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαριάνθη Παγουτέλη

«Η κα Παγουτέλη έχει συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη», αναφέρει η κ. Κεφαλογιάννη.

Εξηγήσεις από την ηγεσία του yπουργείου Δικαιοσύνης για την προαγωγή της κυρίας Μαριάνθης Παγουτέλη στην θέση αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου ζητά η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022 και κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Δικαιοσύνης, προήχθη στη θέση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, δικαστής που σύμφωνα με την από 2 Σεπτεμβρίου 2022 ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας έχει «μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπερ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη έχει συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη».

Η κυρία Κεφαλογιάννη ρωτά τέλος τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα «πως διασφαλίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίσει απρόσκοπτα να διαφυλάττει και να προστατεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ