Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα voucher για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ

Ενστάσεις μέχρι 26 Αυγούστου

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα voucher για τους παιδικούς σταθμούς  ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ

Ο αριθμός των voucher που θα δοθούν υπολογίζεται σε 180.000 συμφωνα με την Ελληνικη Εταιρεια Τοπικης Αναπτυξης. Φετος αναμενεται να δοθούν 25.000 περισσότερα σε σχέση με το 2021 Ο συνολικός προϋπολογισμός των voucher ανέρχεται στο ποσό των 331.200.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του Voucher ειναι :

Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία .Άτομα (γυναίκες και άντρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία. Άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ή που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Ενστάσεις επί των Προσωρινών Πινάκων Αιτούντων με πλήρη και ελλιπή δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν στην εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ μεχρι 26 Αυγουστου («Ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων»), με την επισύναψη όλων των συμπληρωματικών δικαιολογητικών σε αρχείο pdf.

Στην ένσταση θα πρέπει να αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο αυτή υποβάλλεται, και θα πρέπει να συνοδεύεται από το/τα απαιτούμενο/α δικαιολογητικό/ά σε μορφή pdf. Ενστάσεις ασαφείς ή υποβολή δικαιολογητικών χωρίς έντυπο ηλεκτρονικής ένστασης, που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, χωρίς την προαναφερόμενη διαδικασία, θα απορρίπτονται και δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Κατηγορίες Δομών

Α. Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί: Διακρίνονται σε Α1. για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και Α2. για προ-νήπια από 2,5 ετών έως 4 ετών.

Β. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Σ.Ο.Φ): Διακρίνονται σε Β1. για βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών, Β2. για προ-νήπια από 2,5 ετών έως 4 ετών και Β3. για προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών.

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά και εξειδικεύονται ως εξής:

Οικονομικά κριτήρια

Α. Δικαίωμα συμμετοχής στο σύνολο των δομών με πλήρη αξία voucher έχουν τα παιδιά οικογενειών με ετήσιο εισόδημα του 2021:

– έως 27.000 ευρώ έως δύο παιδιά.

– έως 30.000 ευρώ για τρία παιδιά.

– έως 33.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά, και τις

– έως 36.000 ευρώ από πέντε παιδιά και άνω.

Β. Για τις κατηγορίες δομών Α1, Α2, Β1 και Β2 προβλέπεται voucher εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του 2021 είναι:

– έως 33.000 ευρώ έως δύο παιδιά.

– έως 36.000 ευρώ για τρία παιδιά.

– έως 39.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά, και τις

– έως 42.000 ευρώ από πέντε παιδιά και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ