Αχτσιόγλου: Διπλή εξαπάτηση με το Power Pass - Δεν είναι αδίκως αγανακτισμένοι οι πολίτες

Αχτσιόγλου: Διπλή εξαπάτηση με το Power Pass - Δεν είναι αδίκως αγανακτισμένοι οι πολίτες

Τι ανέφερε σχετικά η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «διπλή εξαπάτηση με το “Power Pass”» έκανε λόγο η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως «υπάρχει γενικευμένη κατακραυγή και οι πολίτες δεν είναι αδίκως αγανακτισμένοι.

Σε δηλώσεις της στο «Κόκκινο 105,5» η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως «σκόπιμα καλλιέργησε την εντύπωση ότι πρόκειται για αποζημιώσεις της τάξης των 600 ευρώ». «Από το γραφείο του υπήρχε συστηματική προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες ότι θα λάβουν 600 ευρώ. Ενδεικτικές είναι οι αναρτήσεις στο twitter του κ. Δημητριάδη για το “πώς θα λάβετε τα 600 ευρώ”», πρόσθεσε.

Κυρ. Μητσοτάκης για Power Pass: Θα δοθούν αποζημιώσεις και τον Ιούνιο - Είμαστε σε πόλεμο (vid)

«Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι μία διπλή εξαπάτηση» συνέχισε η κ. Αχτσιόγλου εξηγώντας: «Πρώτον οι πολίτες επ’ ουδενί δεν λαμβάνουν 600 ευρώ, η μέση επιδότηση είναι 17 ευρώ τον μήνα για 6 μήνες, ενώ οι λογαριασμοί φτάνουν 4 και 5 φορές πάνω. Δεύτερον, ενώ είχε ρητά υποστηριχθεί από τον υπουργό Οικονομικών ότι θα αποζημιωθεί το 95% των νοικοκυριών, τελικά το 40% όσων έλεγε ο κ. Σταϊκούρας δεν λαμβάνουν απολύτως τίποτα».

Στο μεταξύ, συνέχισε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «συνεχίζεται το πάρτι της αισχροκέρδειας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να βάζει πλάτες στο καρτέλ στην αγορά ενέργειας και αυτά τα πενιχρά επιδόματα τα δίνει μετά από πολλαπλάσια αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών, από την υπερβάλλουσα φορολογία λόγω της ακρίβειας».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει βρεθεί σε μία δύσκολη συγκυρία με μία κυβέρνηση που την έχει φέρει σε ακραία αρνητικές θέσεις στον ενεργειακό πληθωρισμό, στη δυσαναλογία μισθού προς κόστος καυσίμων, στην τιμή της βενζίνης».

Τόνισε, παράλληλα, την «ανάγκη λήψης μέτρων σε δύο επίπεδα, ρυθμιστικά και φορολογικά, με παρέμβαση στην αγορά ενέργειας και πλαφόν στη χονδρική, στη λιανική τιμή και στα κέρδη των εταιρειών, με ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο που θα ασκεί κοινωνική παρέμβαση, με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ