Πέθανε ο γνωστός δημοσκόπος Ηλίας Νικολακόπουλος

Πέθανε ο γνωστός δημοσκόπος Ηλίας Νικολακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ενώ κολυμπούσε

Σοκ στον πολιτικό κόσμο από την είδηση του θανάτου του γνωστού δημοσκόπου και πολιτικού επιστήμονα Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, ενώ κολυμπούσε στην παραλία Αχλάδι της Σύρου, γύρω στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης(30/6).

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ενώ κολυμπούσε σε ύπτια στάση, ξαφνικά σταμάτησε να κινείται. Στο σημείο έσπευσε και ένα μικρό σκάφος για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σώσουν τον γνωστό πολιτικό αναλυτή που έχει συνδέσει το όνομα του με τις βραδιές των εκλογών.

όμως να κααμία κίνηση που αποδείχθηκε μάταιη, καθώς πολιτικός αναλυτής που έχει συνδεθεί με τις εκλογικές βραδιές στην χώρα, είχε ήδη ξεψυχίσει.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη θεωρία των Πιθανότητων στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου 6 και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τμήματος νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής.

Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό Μega για την παρουσίαση των εκλογικών διαδικασιών. Αρθρογραφούσε τακτικά σε εφημερίδες (“Τα Νέα” κ.λπ.) και διατηρούσε εκπομπή ιστορικού περιεχομένου “Στο Κόκκινο”.

Μέχρι σήμερα ήταν πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ