Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακοπή για τις 6 Ιουλίου - Δεν βρίσκουν συνήγορους να τους υπερασπιστούν

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακοπή για τις 6 Ιουλίου - Δεν βρίσκουν συνήγορους να τους υπερασπιστούν

Η συνεδρίαση διεκόπη λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι της Τετάρτης λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα στο κτίριο.

Στις 6 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, ύστερα από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά τα αιτήματα για αναστολή εκτέλεσης ποινής που υποβλήθηκαν από συνολικά τέσσερις κατηγορούμενους (Ιωάννης Λαγός, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Αναστάσιος Πανταζής και Γεώργιος Σταμπέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση διεκόπη λίγο πριν τις 15:00 λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα στο κτίριο. Ενώ από την αρχή της συνεδρίασης, υπήρξαν συνεχείς διακοπές καθώς δεν υπάρχουν συνήγοροι να δεχτούν να διοριστούν ως υπεράσπιση στους κατηγορούμενους που δεν έχουν.

Την αποφυλάκιση του ζήτησε ο Γιάννης Λαγός

Να αποφυλακιστεί ζήτησε από το δικαστήριο ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του υπέβαλε στο Πενταμελές Εφετείο, ισχυριζόμενος, όχι μόνον ότι, είναι αθώος, αλλά και πως έχει αποδείξει ότι, δεν είναι ύποπτος φυγής.

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε να αποφυλακιστεί, για να μπορεί, όπως είπε, να ασκήσει τα δικαιώματά του ως Ευρωβουλευτής, ενώ όπως συμπλήρωσε ο συνήγορός του, Γιάννης Ζωγράφος, δεν έχει προηγούμενο η κράτηση Ευρωβουλευτή.

Ο κ. Λαγός επικαλέστηκε ότι, εμφανιζόταν αδιαλείπτως στα Αστυνομικά Τμήματα και στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες, όσο ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους δεν παραβίασε ποτέ.

Τόνισε μάλιστα ότι, «εάν δεν δικαιούται αναστολή εκτέλεσης ποινής ένας εν ενεργεία βουλευτής, τότε δεν τη δικαιούται κανείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ