Κωνσταντινούπολη: «Θερμό επεισόδιο» ανάμεσα σε Ακάρ και Έλληνες βουλευτές - Αποχώρησε εκνευρισμένος

Κωνσταντινούπολη: «Θερμό επεισόδιο» ανάμεσα σε Ακάρ και Έλληνες βουλευτές - Αποχώρησε εκνευρισμένος

Σοβαρό επεισόδιο έγινε ανάμεσα στον Τούρκο υπουργό Άμυνας και Έλληνες βουλευτές κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA)

Οι Έλληνες βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Μανούσος Βολουδάκης άσκησαν κριτική στον Τούρκο υπουργό για υπερπτήσεις και Κυπριακό. Ο κ. Χουλουσί Ακάρ εκνευρίστηκε από τις παρεμβάσεις και αποχώρησε από την αίθουσα.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA) και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Ο Ακάρ μοιράστηκε τις προσεγγίσεις της Τουρκίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Όταν, ωστόσο, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που του απηύθυναν Λιθουανοί και Ισπανοί βουλευτές σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, ο Ακάρ αντέδρασε έντονα τη στιγμή που ένας από τους Έλληνες βουλευτής χρησιμοποίησε τη φράση «Συνεχίζεται να είστε κατακτητές στη βόρεια Κύπρο».


«Εάν λέτε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι υπό κατοχή, θέλετε να προκαλέσετε. Η Τουρκία δεν είναι κατακτητής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Εκεί έγιναν σφαγές και πραξικοπήματα μέχρι το 1974. Οι ζωές των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων βρίσκονταν σε κίνδυνο. Εμείς ξεκινήσαμε την ειρηνευτική επιχείρηση το 1974. Μέχρι σήμερα ο νότος και ο βορράς ζουν σε ειρήνη και ηρεμία. Πρέπει να το δείτε αυτό. Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι. Το 2014, οι Τούρκοι αποδέχθηκαν το σχέδιο Ανάν του ΟΗΕ για λύση, παρά τις ελλείψεις του. Η ελληνική πλευρά δεν το αποδέχθηκε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Χουλουσί Ακάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ