Μητσοτάκης στο υπουργικό για Τουρκία: «Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το ανιστόρητο»

Μητσοτάκης στο υπουργικό για Τουρκία: «Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το ανιστόρητο»

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους, δεχόμαστε έτσι από γείτονες νέους λεονταριασμούς αλλά όσο αυτοί απειλούν, εκτίθενται. Αυτοί επιλέγουν να σταθούν απέναντι στο διεθνές δίκαιο και το ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το ανιστόρητο και το αδιέξοδο. Εμείς μένουμε ανοιχτοί στο διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δεν θα διεθνοποιούμε τα δίκαιά μας».

Παράλληλα μίλησε για τη γενναία μεταρρύθμιση που γίνεται στην Παιδεία λέγοντας πως «Στο γκρέμισμα βιβλιοθηκών απαντάμε με το χτίσιμο της νέας Παιδείας. Τολμηρό και μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, ζητώ να το στηρίξετε όλοι.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στήριξης για την ακρίβεια λέγοντας ότι «εφαρμόζουμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης κατά της ακρίβειας στην Ευρώπη» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση θα είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται».

Μίλησε επίσης για αμηχανία κάποιων όταν ανακοινώθηκε πως θα φορολογηθούν με 90% τα υπερκέρδη των εταιρειών και μάλιστα πρόσθεσε ότι στο Νταβός η Κριστίν Λαγκάρντ πρότεινε να υιοθετηθεί το σχέδιο αυτό και σε άλλες χώρες.

O πρωθυπουργός μίλησε για 3 πρωτοβουλίες:

Σημαντική παρέμβαση του δημοσίου ως πιστωτή στα ναυπηγία Ελευσίνας, για να αποφύγουν την πτώχευση και να βρουν νέα ιδιοκτησία. Δίνει πολλά και στο ΠΝ. Ηδη Σκαραμαγκάς και Σύρος που ιδιωτικοποιήθηκαν πάνε καλά.

Μετά τον δωρεάν προσωπικό γιατρό για όλους πάμε για παρεμβάσεις λειτουργίας νοσοκομείων. Κίνητρα για είσοδο γιατρών στο ΕΣΥ, να γυρίσουν από το εξωτερικό επιστήμονες, και ακόμα καλύτερη εκπαίδευση και εξειδίκευση στους ειδικευόμενους στο αγροτικό τους σε περιφέρεια και νησιά.

Προτεραιότητα στον αναδυόμενο τομέα τεχνητής νοημοσύνης και κυβερνοασφάλειας – Η τεχνολογία δεν είναι σημαντική μόνο για την οικονομία, αλλά και την άμυνα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ