Αδ. Γεωργιάδης: Έχουμε μπει στην τελική ευθεία, αύριο μεγάλη σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Αδ. Γεωργιάδης: Έχουμε μπει στην τελική ευθεία, αύριο μεγάλη σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Στη Βουλή θα κατατεθεί την Παρασκευή το νομοσχέδιο για την Προστασία του Καταναλωτή, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Αύριο έχω στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Προστασία του Καταναλωτή αλλά και τη μεγάλη σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης χαιρετίζοντας το συνέδριο «Famagusta Business Forum» στην Κύπρο, με θέμα «Το επιχειρείν στην εποχή των κρίσεων».

Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ζούμε σε περίεργες εποχές, δύσκολες εποχές. Η αλήθεια είναι πως, ίσως, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022 και μετά. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ασχοληθούν πάρα πολύ με το έτος 2022 ως ένα σημείο τομής της ευρωπαϊκής ιστορίας, ίσως και του κόσμου, που δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις στο επίπεδο της οικονομίας και πολύ μεγαλύτερες ανάγκες για στενότερη συνεργασία της Ελλάδος και της Κύπρου.

Διότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα απ' ό,τι ο καθένας μόνος του.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι απολύτως κοινές. Οι λύσεις που υπάρχουν είναι απολύτως ταυτόσημες. Εγώ δεν σας κρύβω ότι είμαι από τους πολιτικούς στην Ελλάδα που θαυμάζω πάρα πολύ την πρόοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο πύργος Πειραιώς θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη ότι «έχουμε πολλά να διδαχθούμε από την πρόοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ακολουθήσουμε. Να πω ότι στον Πειραιά ακολουθούμε τέτοια βήματα. Ο Πειραιάς είναι παράδειγμα επιχειρηματικότητας και ο πύργος Πειραιώς προχωράει με μεγάλη ταχύτητα... Επί δημαρχίας Μόραλη και επί δικής μου υπουργίας αυτό το έργο έχει ξεμπλοκάρει, προχωράει με μεγάλη ταχύτητα και είναι έτοιμο να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Ό,τι πρόβλημα βρήκαμε, στην πορεία το λύσαμε με τους επενδυτές, για να δώσουμε κι εμείς ένα στίγμα του Πειραιώς στην επόμενη σελίδα».

Ναυπηγεία Ελευσίνας

Σε ο,τι αφορά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη Μαρτίου ο υπουργός μιλώντας στους εργαζόμενους υπογράμμισε ότι τα Ναυπηγεία δεν θα κλείσουν, «τελεία και παύλα», όπως σημείωσε.

Ο ίδιος προανάγγειλε νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή σχετικά με την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ