Έκτακτη σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ - Σχέδιο εκκένωσης για ομογενείς

Έκτακτη σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ - Σχέδιο εκκένωσης για ομογενείς

Στις 5:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων,  με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων συγκαλεί, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, για τις 5.30 το απόγευμα ο Νίκος Δένδιας, με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με τους πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών.

Τονίζεται ότι η Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο και τα Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

Όπως διευκρινίζεται, "υφίσταται σχέδιο εκκένωσης, μη ανακοινώσιμο δεδομένης της ανάγκης προστασίας όσων θέλουν να αποχωρήσουν. Βεβαίως, το σχέδιο αναπροσαρμόζεται με βάση τα δεδομένα στο έδαφος και θα ανακοινωθεί αναλόγως".

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει δύο ανακοινώσεις (στις 14 και στις 22 Φεβρουαρίου) με τις οποίες αποθάρρυνε έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, συνιστούσε στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να αναχωρήσουν άμεσα και προέτρεπε όσους Έλληνες πολίτες επιθυμούν αρωγή για την αποχώρηση τους από την Ουκρανία να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνικές αρχές στην Ουκρανία.

"Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει συγκαλέσει σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία θα λάβει χώρα σήμερα στις 17.30. Στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματός τους, θα έχει επικοινωνία με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στις 19:45 και συνάντηση με τους Πρέσβεις Ουκρανίας, Πολωνίας, Λιθουανίας, Εσθονίας και Λετονίας στις 20:15. Παράλληλα, αύριο Πέμπτη νωρίς το πρωί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους Πρέσβεις της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα λάβει χώρα αύριο στις 16.00 (ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται τέλος ότι ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης θα καλέσει εκ νέου τον Ρώσο Πρέσβη.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ