Σε θερμό κλίμα η τρίτη συνάντηση του Κώστα Φραγκογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό του, Σεντάτ Ονάλ

Σε θερμό κλίμα η τρίτη συνάντηση του Κώστα Φραγκογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό του, Σεντάτ Ονάλ

Συνάντηση σε φιλικό κλίμα παρά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, σύμφωνα με σχετικό κοινό ανακοινωθέν, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί στην Αθήνα, η τρίτη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, με τον Τούρκο ομόλογό του, Σεντάτ Οναλ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Θετικής Ατζέντας στο διάλογο με την Τουρκία, στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε συγκεκριμένα θέματα.

Ειδικότερα, στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα της Τουρκίας Invest in Turkey, στην αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της Covid-19, στην πρόοδο της Κοινής Επιτροπής για τον Τουρισμό καθώς και στην επανενεργοποίηση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης οι εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, προοπτικές συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών, καθώς επίσης και ενίσχυση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Μετά το πέρας των εργασιών, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβουλίας της Θετικής Ατζέντας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ