Γ. Οικονόμου: Κίνηση εντυπωσιασμού η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας (vid)

Γ. Οικονόμου: Κίνηση εντυπωσιασμού η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας (vid)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “φαντασιώνεται να επαναφέρει το αποτυχημένο χθες”.

Ως μία “κίνηση εντυπωσιασμού” που είναι “απολύτως προβλέψιμη” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Βουλή θα αποτελέσει μία ευκαιρία ώστε οι πολίτες “να ακούσουν για τις αποδόσεις της κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει”, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “φαντασιώνεται να επαναφέρει το αποτυχημένο χθες”.

Αναλυτικά, κατά την εισήγησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε για την πρόταση δυσπιστίας: “Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο επιχειρεί μια κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη πάντως”.

“Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, στην οποία οι πολίτες θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία να ακούσουν για την οικονομία, τις επενδύσεις, το κράτος δικαίου, τη θωράκιση της χώρας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ασφάλεια, τη διαχείριση κρίσεων. Να ακούσουν για τις αποδόσεις της κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζοντας, άφησε αιχμές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: “Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με την δική του κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά και γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο”.

Ερωτηθείς για το “καθεστώς Μητσοτάκη”, στο οποίο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: “Θα τα πούμε όλα στη Βουλή, έχουμε σε εξέλιξη μία τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία στην οποία οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για μια σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν, που επηρεάζουν τη ζωή τους και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ