Καϊλή - Παπαδημούλης στους νέους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Καϊλή - Παπαδημούλης στους νέους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκόύ Κοινοβουλίου εξελέγη η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή. Στον τρίτο γύρο και με 492 ψήφους εξελέγη, για τέταρτη φορά, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με μήνυμά του στο Twitter ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συγχαίρει την κ. Εύα Καϊλή και τον κ. Δημήτρη Παπαδημούλη για την εκλογή τους στο αξίωμα του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και σημειώνει την «ισχυρή ελληνική παρουσία από όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος στην ευρωπαϊκή ηγεσία».

Δύο Έλληνες Αντιπροέδροι υπήρξαν και πάλι το 2009 με τους Κράτσα – Λαμπρινίδη, και το 2012 με τους Παπαστάμκο – Ποδηματά.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Συριόπουλος, χθες το πρωί εξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με 458 ψήφους, η μέχρι χθες Πρώτη Αντιπρόεδρος, Ρομπέρτα Μέτσολα από τη Μάλτα, ως υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Είναι η τρίτη φορά που εκλέγεται γυναίκα Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά τη Σιμόν Βέιλ το 1979 και τη Νικόλ Φοντέν το 2009. Η Ρομπέρτα Μέτσολα είναι νομικός, 43 ετών σήμερα, μητέρα τεσσάρων αγοριών και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2013, όπου και γνώρισε τον τότε ευρωβουλευτή Σουηδό σύζυγό της.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα και η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν είναι επικεφαλής των δύο από τα τρία βασικών θεσμικών οργάνων της Ένωσης, προερχόμενες και οι δύο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Γι αυτό το λόγο, άλλωστε οι θέσεις Αντιπροέδρων που πήραν οι Σοσιαλιστές είναι αυτή τη φορά 5 έναντι των τριών που πήραν οι Χριστιανοδημοκράτες.

Συγκεντρώνοντας 454 ψήφους, η Εύα Καϊλή εξασφάλισε την εκλογή της από τον Α’ γύρο, στην πέμπτη θέση, από τους εννέα ευρωβουλευτές.

Με την διεξαγωγή του Β’ γύρου, οι Αντιπρόεδροι που αναμένεται να εκλεγούν, θα φτάσουν τους 14.

“Συγχαρητήρια για την εκλογή σου! Για πρώτη φορά από το 2014 το Κίνημά μας θα έχει Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα” αναφέρει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγή: ERTnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ