Ε. Αχτσιόγλου: Ανεπαρκή και αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση

Ε. Αχτσιόγλου: Ανεπαρκή και αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση

Ανεπαρκή και αναποτελεσματικά χαρακτηρίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σε ανακοίνωσή της συγκεκριμένα η κ. Έφη Αχτσιόγλου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αφήνει χωρίς ουσιαστική προστασία τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας, το οποίο έχει εξαπλωθεί εκτός της ενέργειας, στα τρόφιμα, τα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης.

«Τα μέτρα που αναθεωρούνται κάθε τόσο αποδεικνύονται κατώτερα των αναγκών ήδη από την επομένη της ανακοίνωσής τους. Πόσω μάλλον τα σημερινά ανακοινωθέντα που μειώνουν κατά 15% την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα» σημειώνει.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «μετά από 5 μήνες αυξήσεων, η κυβέρνηση θυμήθηκε να ορίσει επιδότηση των εμπορικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία δεν καλύπτει την τεράστια επιβάρυνση που υφίστανται εδώ και καιρό εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες». Το ίδιο ανεπαρκής, όπως υποοστηρίζει, είναι και η επιδότηση λογαριασμών φυσικού αερίου, όταν με βάση τον πληθωρισμό Νοεμβρίου η αύξηση στην τιμή του ήταν 181%.

Στη συνέχεια επαναλαμβάνει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

- Μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτατα όρια της ΕΕ για όσο διαρκεί το κύμα ακρίβειας.

- Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

- Έλεγχο της αγοράς ενέργειας και προϊόντων για να μην λειτουργούν καρτέλ και παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ.

«Όσο η κυβέρνηση αρνείται αυτά τα μέτρα η φτωχοποίηση εργαζομένων, νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιταχύνεται με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ