Χωρίς «λευκό καπνό» η συνάντηση Πλεύρη-Super League: Εμμένει η κυβέρνηση στο πλαφόν των 1000 θεατών

Χωρίς «λευκό καπνό» η συνάντηση Πλεύρη-Super League: Εμμένει η κυβέρνηση στο πλαφόν των 1000 θεατών

Άκαρπη η συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τους εκπροσώπους της Super League.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων της Super League και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Δεν αλλάζει η απόφαση για πληρότητα σε ποσοστό 10% των γηπέδων και πλαφόν χιλίων φιλάθλων, όπως ακριβώς έχει ανακοινωθεί, αναφέρει το sportday.gr.

Αυτό θα ισχύει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ενώ ο κ. Πλεύρης στο μεσοδιάστημα θα επεξεργαστεί τις προτάσεις της Super League ενώ ζήτησε υπομονή από τους φιλάθλους για 15 μέρες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας. Την Super League εκπροσώπησαν στη συνάντηση, ο πρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος, η αναπληρώτρια πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαππάς και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ AEK, Γιώργος Κοσμάς.

Πλεύρης: «Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων»

Αναλυτικά o κ. Πλεύρης είπε:

H υγειονομική κατάσταση της χώρας μας υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα που έχουμε αντίληψη, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία, ειδικώς στη λειτουργία του ποδοσφαίρου γιατί εκεί είναι τα πιο μαζικά κοινά. Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία. Αυτό που ζητήσαμε είναι ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η πολιτική απόφαση γι' αυτό το πρώτο 15ημερο που παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ωστόσο επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Σούπερ Λιγκ για τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου που θα τηρούνται και τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλή η διαδικασία του πρωταθλήματος, από την πλευρά μου δεσμεύτηκα ότι θα πάρω αυτές τις προτάσεις το επόμενο διάστημα να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον συναρμόδιο υφυπουργό, τον Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Κι αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, η βούλησή μας είναι να ξανανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία αλλά αντίστοιχα θα μπορεί να λειτουργεί και η διαδικασία του πρωταθλήματος.

Θεωρούμε λοιπόν ότι και οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το 15ημερο. Είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα ότι μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και με εμβολιασμένους και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητας που θα είναι πιο ρεαλιστικό. περιμένουμε τη συγκεκριμένη πρόταση απλι τγη Λίγκα, θα γίνουν οι παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα σε αυτό το 15ημερο θα τις επεξεργαστούμε. Αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων δεν θα υπάρξει αλλαγή αλλά εξετάζουμε στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ