Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Άτομο με «ακροδεξιό παρελθόν» διορίστηκε στον ΟΠΕΚΑ

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Άτομο με «ακροδεξιό παρελθόν» διορίστηκε στον ΟΠΕΚΑ

Την απομάκρυνση της εκπροσώπου των πολυτέκνων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΕΚΑ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για άτομο με βεβαρυμμένο ακροδεξιό παρελθόν.

Για άτομο με «ακροδεξιό παρελθόν», κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, σε ανακοίνωση - καταγγελία για τον διορισμό της Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη, ως εκπροσώπου των πολυτέκνων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΕΚΑ.

Στην δήλωσή της η κ. Φωτίου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΕΚΑ κατέχουν εξ ορισμού μια νευραλγική θέση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και το κράτος πρόνοιας καθώς ο Οργανισμός διαχειρίζεται 3 δις ευρώ ετησίως για προνοιακά επιδόματα που αφορούν όλους τους κατοίκους της χώρας οι οποίοι νομίμως φορολογούνται στην Ελλάδα.

Επομένως, δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί άτομο το οποίο είχε συμμετάσχει σε ρατσιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής το 2011, που είχε μάλιστα οδηγήσει σε πογκρόμ κατά μεταναστών.

Έπειτα από πιέσεις της Ανοιχτής Πόλης ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης είχε αναγκαστεί να την οδηγήσει σε παραίτηση από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου Παιδείας της δημοτικής αρχής, όταν αποκαλύφθηκε το ακροδεξιό παρελθόν της.

Το 2020 είχε πάλι απασχολήσει την επικαιρότητα όταν ως Γενική Γραμματέας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολύτεκνων Ελλάδος, είχε στηρίξει την καμπάνια «Αφήστε με να ζήσω» κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Αναρωτιόμαστε πώς μπορεί ένα τέτοιο άτομο να έχει θέση στον ΟΠΕΚΑ που δίνει επιδόματα σε όλα τα παιδιά εφόσον το δικαιούνται.

Ζητάμε από την κ. Μιχαηλίδου να αποσύρει την κ. Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη από αυτή τη θέση. Μηδενική ανοχή στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ