Ηλίας Κασιδιάρης: «Μπλόκο» στα κηρύγματα μίσους μέσα από τις φυλακές

Ηλίας Κασιδιάρης: «Μπλόκο» στα κηρύγματα μίσους μέσα από τις φυλακές

Το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού, ύστερα από εισήγηση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, έβαλε φραγή στις τηλεφωνικές συνομιλίες μέσα από τη φυλακή, εφόσον οδηγούν σε υποκίνηση μίσους και εξέγερσης ή σε άλλες έκνομες ενέργειες 

“Μπλόκο” στα κηρύγματα μίσους του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές, έβαλε το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού, έπειτα από από σχετική εισήγηση της γενικής γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Συγκεκριμένα, τo Συμβούλιο αποφάσισε τον έλεγχο του κρατούμενου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype), δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Σε αντίθετη περίπτωση αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία -συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων- και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

Παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου
Νικολάου-Κασιδιάρης

Νωρίτερα η γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, έστειλε έγγραφο προς τη διοίκηση των φυλακών, ζητώντας τους να εξετάσουν το κατά ποσό μπορεί ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης να κάνει χρήση τηλεφώνων της φυλακής, όχι για να μιλάει με τους οικείους του αλλά για να κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, οι οποίες φτάνουν μέχρι και σε υποκίνηση σε μίσος.

Να θυμίσουμε ότι τον Μάιο η κ. Νικολάου είχε στείλει στον εισαγγελέα Λαμίας έγγραφο, ζητώντας γνωμάτευση για το εάν οι πολιτικές παρεμβάσεις Κασιδιάρη από τηλεφώνου συνιστούν αδίκημα.
Η κ. Νικολάου εισηγήθηκε τη λήψη μέτρων από το Συμβούλιο των Φυλακών για να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε επικοινωνία Κασιδιάρη, που θα αφορά σε τοποθετήσεις και ομιλίες του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, που μπορεί να φτάνουν μέχρι και στην υποκίνηση σε μίσος.

Η εισήγησή της έρχεται ως αποτέλεσμα σειράς βίντεο στα social media με παρεμβάσεις Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ