Αποφυλακίζεται ο Μιχ. Αρβανίτης της Χρυσής Αυγής - Όχι στις αιτήσεις αποφυλάκισης Μίχου, Ηλιόπουλου

Αποφυλακίζεται ο Μιχ. Αρβανίτης της Χρυσής Αυγής - Όχι στις αιτήσεις αποφυλάκισης Μίχου, Ηλιόπουλου

Το δικαστήριο απέρριψε, κατά πλειοψηφία, τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο εκτίουν τις ποινές που

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, είναι οι όροι που επέβαλλε με απόφαση του, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στον καταδικασθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη, κάνοντας δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκιση.

Το δικαστήριο με την απόφασή του άνοιξε τη πόρτα της αποφυλάκισης στον Αρβανίτη, ο οποίος σημειωτέον είχε συλληφθεί για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη πέντε ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Ηλιόπουλου και Μίχου

Αντίθετα, το δικαστήριο απέρριψε, κατά πλειοψηφία, τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο εκτίουν τις ποινές που, πρωτοδίκως, τους επιβλήθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι στον Ηλιόπουλο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που είχε δικάσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει επιβάλλει κάθειρξη επτά ετών και στον Μίχο κάθειρξη έξι ετών (κατά συγχώνευση). Στον τελευταίο είχε αναγνωριστεί μάλιστα το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας.

Αίτηση αποφυλάκισης έχει καταθέσει και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης - ωστόσο, η εκδίκασή της αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει στο Δικαστήριο ο πατέρας του καταδικασθέντος πρώην βουλευτή της ΧΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ