Προβάδισμα Χρήστου Στυλιανίδη για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Προβάδισμα Χρήστου Στυλιανίδη για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα στις 11:30, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Τον Ελληνοκύπριο πρώην επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη εμφανίζεται να έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Αναμένεται επίσης η τοποθέτηση του πρώην αρχηγού ΓΕΑ Ευάγγελου Τουρνά στη θέση του υφυπουργού.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες αναμένεται να προηγηθεί η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στον Ελληνοκύπριο πολιτικό, καθώς σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις θέσεις υπουργού καταλαμβάνουν όσοι μπορούν να εκλεγούν βουλευτές, δηλαδή όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Ο κ. Στυλιανίδης είναι 63 ετών, έχει σπουδάσει στη Σχολή Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο παρελθόν έχει εκλεγεί βουλευτής και ευρωβουλευτής με το δεξιό κόμμα Δημοκρατικός Συναγερμός με το οποίο συμπορεύτηκε την περίοδο του Σχεδίου Ανάν. Νωρίτερα και όσο σπούδαζε στην Ελλάδα είχε σχέσεις με τη Νεολαία του ΚΚΕ Εσωτ. ενώ μετέπειτα στην Κύπρο κατασσόταν στους προερχόμενους από την Κεντροαριστερά νέους πολιτικούς, καθώς είχε συνεργαστεί και με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη στην προσπάθεια ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Σήμερα στις 11:30, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ