Ισραηλίτικο Συμβούλιο - Ανησυχία για την υπουργοποίηση Πλεύρη: Να ζητήσει συγγνώμη για δηλώσεις του

Ισραηλίτικο Συμβούλιο - Ανησυχία για την υπουργοποίηση Πλεύρη: Να ζητήσει συγγνώμη για δηλώσεις του

Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του σχετικά με το Άουσβιτς και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΙΣΕ.

Τη συγγνώμη του νέου υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ζητεί τα Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), για μισαλλόδοξες, όπως υποστηρίζει το ΚΙΣΕ, δηλώσεις του κ. Πλεύρη προς τον Εβραϊκό λαό, ενώ παράλληλα εκφράζει ανησυχία για την υπουργοποίηση του από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, στα πλαίσια του ανασχηματισμού της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες Τρίτη (30/08).

Η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας. Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά:

«... Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι "να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς". Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: "Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς". Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι "θέλω να εξοντώσω κάποιον;"».

Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ