Νίκος Δένδιας: Σειρά συναντήσεων αύριο στα Σκόπια

Νίκος Δένδιας: Σειρά συναντήσεων αύριο στα Σκόπια

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους αξιωματούχους της γειτονικής χώρας το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος, Δένδιας, θα μεταβεί στα Σκόπια, αύριο (Τρίτη 31/08) συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Μπουγιάρ Οσμάνι. Μετά το πέρας της συνάντησης αναμένονται δηλώσεις.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νικόλα Ντιμιτρόφ, τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Ξαφέρι, και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αναμένεται να εξεταστεί το σύνολο των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας και της ενέργειας, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους αξιωματούχους της γειτονικής χώρας το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα εξεταστούν επίσης οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ