Ενίσχυση από τις Ένοπλες Δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα: Το σχέδιο

Ενίσχυση από τις Ένοπλες Δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα: Το σχέδιο

Σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και αιρετών της αυτοδιοίκησης για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων της Αττικής

Tις αποφάσεις που ελήφθησαν στην πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την περαιτέρω ενεργό συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και τη διαχείριση των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, δε δεδομένη την κρισιμότητα των επόμενων ημερών ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στο πεδίο επιτήρησης στις περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλη την επικράτειας, από αέρος με τα διαθέσιμα πτητικά μέσα και στο έδαφος με εντατικές περιπολίες τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεννόηση και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία.

«Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών και μετά την πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου και κατόπιν οδηγιών αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αρχικά.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα και συνδράμουν το σύνολο της κρατικής μηχανής στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος

«Ηδη προληπτικά έχουμε αναπτύξει το μηχανισμό επιτήρησης. Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν διατεθεί 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 αεροσκάφη και ελικόπτερα για πυρόσβεση και επιτήρηση. Είμαστε επίσης σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στους πυροπλήκτους. Από εδώ και στο εξής, θα γίνεται επιτήρηση με drone και αεροσκάφη, ενώ διπλασσιάζονατι οι περίπολοι πυρασφάλειας σε πληγείσες περοιχές και περιοχές υψηλού κινδύνου Σε όλη την επικράτεια θα πετούν drone και ελικόπτερα, για την πρόληψη πυρκαγιών. Συστήνεται ακόμη τμήμα επιφυλακής 50 ατόμων, για να προστρέξει όπου χρειαστεί. Διατίθενται μηχανήματα όπου και όταν χρειαστεί και πλωτά μέσα στο λιμενικό για εκκενώσεις, όταν χρειαστεί», ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ