Δημοσκόπηση: Απαραίτητες οι απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους λέει το 54%

Δημοσκόπηση: Απαραίτητες οι απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους λέει το 54%

Oι πολίτες απαντούν και για το πώς κρίνουν τις κυρώσεις και απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους μη εμβολιασμένους

Μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία ενώ οι πολίτες απαντούν και για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τα δύο χρόνια διακυβέρνησης.

Την ίδια ώρα όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Alco για το OPEN οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Oι πολίτες απαντούν και για το πώς κρίνουν τις κυρώσεις και απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους μη εμβολιασμένους και το αν αυτές είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας ή ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας.


Στην ίδια δημοσκόπηση, στην ερώτηση «Δύο χρόνια μετά τις εκλογές είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση;», το 32% απάντησε «καθόλου», το 24% λίγο, το 22% αρκετά και το 19% πολύ. Στους συμμετέχοντες τέθηκε η ίδια ερώτηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και οι απαντήσεις ήταν οι εξής: 46% καθόλου, 27% λίγο, 18% αρκετά και 4% πολύ.


Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν και για μία σειρά τομέων αναφορικά με το εάν η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καλύτερη, ίδια, ή χειρότερη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν: 36.9% ΝΔ, 24.1% ΣΥΡΙΖΑ, 7% Κίνημα Αλλαγής, 5.5% ΚΚΕ, 4.6% Ελληνική Λύση, 3.6% ΜέΡΑ25, 1.6% Πλεύση Ελευθερίας και 11.5% αναποφάσιστοι.

Η δημοσκόπηση, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου 2021.

Καλύτερη ή χειρότερη η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Εξωτερική Πολιτική: 23% χειρότερη, 27% ίδια, 44% καλύτερη.
Οικονομία: 33% χειρότερη, 19% ίδια, 40% καλύτερη, στην Υγεία: 36% χειρότερη, 22% ίδια, 37% καλύτερη,
Μεταναστευτικό: 27% χειρότερη, 29% ίδια, 35% καλύτερη,
Παιδεία: 33% χειρότερη, 24% ίδια, 34% καλύτερη,
Προστασία Περιβάλλοντος: 24% χειρότερη, 29% ίδια, 30% καλύτερη,
Εργασιακά: 46% χειρότερη, 23% ίδια, 23% καλύτερη
Εγκληματικότητα: 39% χειρότερη, 33% ίδια, 21% καλύτερη.

Στο ερώτημα «Η γνώμη σας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καλύτερη, ίδια ή χειρότερη από αυτήν που είχατε στις εκλογές» οι συμμετέχοντες απάντησαν: 30% χειρότερη, 37% ίδια, 31% καλύτερη. Η ίδια ερώτηση τέθηκε και για τον Αλέξη Τσίπρα με τις απαντήσεις να έχουν ως εξής: 33% χειρότερη, 52% ίδια, 10% καλύτερη.

Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 40% απάντησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και το 32% κανέναν από τους δύο.


Το 54% θεωρεί ότι οι απαγορεύσεις για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας και το 39% ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας, όπως έδειξαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Το 7% στην ίδια ερώτηση απάντησε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ